افسرده خویی یکی از انواع افسردگی است که در آن علائم به شکل مزمن بروز پیدا میکنند و حداقل تا دو سال ادامه دارند. شدت و میزان علائم در فردی که افسرده خویی دارد نسبت به افسردگی اساسی کمتر است و امکان دارد فرد خلق پایین خود را عادی بداند یا نسبت به بیماریاش بینش نداشتهباشد. اطرافیان نیز در بیشتر مواقع متوجه بیماری فرد نمیشوند. علائم این اختلال بیسر و صدا بروز پیدا میکند و زندگیتان را مختل نمیکند اما تجربهی شادی و لذت را از شما میگیرد؛ افسرده خویی زمینه را برای ابتلا به افسردگیهای شدیدتر و بروز افکار خودکشی فراهم میکند، به همین دلیل لازم است هر چه سریعتر از مشاوره افسردگی کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید.
منبع : افسرده خویی
افسرده خویی چیست؟
افسرده خویی از انواع اختلالات افسردگی و مرتبط با اختلالات خلقی است که بیشتر نشانههای افسردگی اعم از ناراحتی، لذت نبردن از مسائلی که قبلا مورد علاقه فرد بودهاند، احساس عذاب وجدان و… را در بر میگیرد اما این علائم به صورت مزمن و با شدت کمتر بروز پیدا میکنند. فرد حداقل به مدت دو سال باید با این علائم زندگی کردهباشد تا تشخیص افسرده خویی به او داده شود. پیدایش علائم در این اختلال تدریجی است و اغلب بیمار نمیتواند به یاد بیاورد که اولین بار کی علائم را تجربه کرده. در کودکان و نوجوانان این اختلال به جای افسردگی با حالتهایی از تحریک پذیری و زودرنجی بروز پیدا میکند و حداقل یک سال ادامه دارد.
علائم افسرده خویی
دیستایمی یا همان افسرده خویی دورهای بلند مدت از علائم افسردگی است که حداقل با دو نشانهی دیگر مانند بیخوابی یا پرخوابی، خستگی یا کاهش انرژی، تغییر خوردن (کمتر یا بیشتر)، عزت نفس پایین، یا احساس ناامیدی همراه میشود. فرد مبتلا به این اختلال تمرکز ضعیفی دارد و در تصمیمگیریها بسیار سخت عمل میکند.
در اختلال دیس تایمی فرد برای اجتناب از بروز استرس و شکست خوردن، فرصتهای زندگی را نادیده میگیرد وهمواره عقب نشینی میکند؛ همچنین در موارد شدیدتر حتی از تعامل با دیگران و انجام فعالیتهای روزانه دوری میکند. تشخیص دیس تایمی اغلب به دلیل نامحسوس بودن علائم سخت است. از طرفی افراد مبتلا در موقعیتهای اجتماعی توانایی پنهان کردن علائم و بیماری خود را دارند. این اختلال ممکن است با اختلالات روانی دیگر همراه شود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.
علل ابتلا به اختلال افسرده خویی
علت دقیق افسرده خویی مشخص نیست اما متخصصان معتقدند تغییرات در ساختار و مواد شیمیایی مغز به خصوص انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین، در تغییر خلق و وضع روانی تأثیر چشمگیری دارند. از دیگر عوامل مؤثر در بروز این اختلال میتوان به جنسیت، سابقه خانوادگی و شرایط زندگی استرسزا اشاره کرد. ممکن است تمام عوامل به صورت ترکیبی منجر به بروز اختلال شوند.
1. جنسیت
بروز افسرده خویی در زنان دو برابر بیشتر از مردان است. این امر میتواند به دلیل تفاوتهای هورمونی در برخی مراحل خاص زندگی، مانند حاملکی یا یائسگی باشد. علاوه بر این اغلب زنان بیشتر از مردان تمایل دارند مشکلات افسردگی خود را با پزشکان در میان بگذارند.
2. سابقه خانوادگی
افرادی که در خویشاوندان آنها سابقهی ابتلا به یکی از انواع افسردگی وجود دارد، بیشتر در معرض ابتلا به افسرده خویی قرار میگیرند. به احتمال زیادی افسردگی پدر و مادر به فرزندان انتقال پیدا میکند.
3. شرایط محیطی استرسزا
شرایط محیطی استرسزا برای طولانی مدت زمینه را برای ابتلا به انواع اختلالات افسردگی و به خصوص دیس تایمی فراهم میکند. این شرایط میتواند شامل فقر، تبعیض، بیماریهای مزمن، مشکلات خانوادگی و زناشویی، مصرف دارو و… باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه اختلالات خلقی کلیک کنید.
درمان اختلال افسرده خویی
اغلب افراد افسرده خویی را جدی نمیگیرند و تنها زمانی که مشکلاتشان تبدیل به افسردگی اساسی میشود به مراکز درمان مراجعه میکنند. هر چه سریعتر برای درمان این اختلال اقدام کنید، آسیب کمتری به مغز و روان شما وارد میشود و بهبودی سریعتر اتفاق میافتد. ممکن است لازم باشد برای پیشگیری از بازگشت علائم مدتها تحت درمان قرار بگیرید و وقت، هزینه و انرزی زیادی صرف کنید اما در آخر، زمانی که از دنیای تاریک افسردگی رهایی یابید متوجه میشوید که ارزش صرف وقت و هزینه را داشتهاست. مشاوره افسردگی به شما کمک میکند تا با روحیه بالا در این مسیر قدم بردارید و بهترین روش درمانی را انتخاب کنید.
1. رواندرمانی در کاهش علائم افسرده خویی
جلسات روان درمانی با مصاحبه بالینی و گرفتن شرح علائم از مراجعه کننده آغاز میشود و با توجه به نیاز فرد اهداف درمانی مشخص میگردند. رفتار درمانی شناختی روشی مؤثر است که اغلب جهت درمان اختلالات افسردگی مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش مشاور به شما کمک میکند تا تمامی الگوهای فکری و طرحوارههای منفی خود را شناسایی کنید؛ پس از آن افکار منفی به چالش کشیده میشوند و با آزمایشات رفتاری تلاش میشود تا دیدگاه منفی خود را نسبت به مسائل اصلاح کنید. در جلسات درمانی روانشناختی قادر خواهید بود تا به تدریج با الگوهای فکری افسردگی مبارزه کنید.
2. درمان دارویی
داروها به سرعت عمل میکنند و درمانی سریع به حساب میآیند. البته داروهای مورد استفاده در درمان که شامل داروهای ضد افسردگی و ضد افسردگی سه حلقهای میشوند، به درمان کامل نمیانجامند و تنها علائم را کاهش میدهند. روانپزشک با توجه به نوع و شدت افسردگی دارو تجویز میکند. با توجه به کوتاه اثر بودن داروها و عوارضی که برای بیمار به همراه دارند، پیشنهاد میکنیم از روشهای غیر دارویی بهرهمند شوید.
3. درمانهای مکمل
درمانهای مکمل به بهبود هر چه سریعتر علائم افسردگی کمک میکنند. در کنار دارو درمانی و روان درمانی، تغییر سبک زندگی میتواند کمک کننده باشد. در واقع لازم است بیشتر از قبل به خواب، استراحت و تفریحات خود اهمیت دهید و زمانهایی را نیز برای ورزش کردن اختصاص دهید. پراختن به فعالیتهای گروهی، دیدار با آشنایان و دوستان، نوشتن، یوگا و مراقبه در درمان افسرده خویی بسیار مؤثرند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
تفاوت افسردگی اساسی با افسرده خویی چیست؟
در افسرده خویی فرد علائم را با شدت کمتری تجربه میکند و همیشه خلق پایینی دارد. احتمال ابتلا به اختلالات شخصیت در فردی که دیس تایمی دارد بالاست و کارکرد روزانهی او مختل نمیشود. در صورتی که در افسردگی اساسی عملکرد فرد در بیشتر زمینهها مختل میشود.
راههای درمان افسرده خویی کداماند؟
مشاوره افسردگی به شما کمک میکند تا بهترین روش درمان را با توجه به نوع و شدت بیماری و بر اساس نیازهایتان انتخاب کنید. امروزه روشهای رفتار درمانی شناختی از مؤثرترین درمانها به شمار میروند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 66419012-021
منبع : افسرده خویی
:: برچسبها:
افسرده خویی ,
:: بازدید از این مطلب : 673
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0