نوشته شده توسط : ذهن نو

حرکت کردن جنین در رحم مادر را به لگد زدن جنین تعبیر می‌کنند. لگد زدن جنین به عنوان یک معیار در بررسی سلامت جنین به شمار می‌رود. هر گونه تغییر در حرکات جنین می‌تواند نشان‌دهنده اختلال و مشکلات مربوط به سلامتی جنین باشد. لگدزدن جنین یکی از لذت‌بخش‌ترین لحظات زندگی مادران و پدران است. به طوری که برخی زنان برای حس کردن لگدزدن فرزند دلبندشان لحظه‌شماری می‌کنند. فقدان حرکت جنین حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد، بیشتر مادران در ماه چهارم به بعد می‌توانند حرکات نوزادشان را احساس کنند. در صورتی که هنوز نتوانسته‌اید متوجه این حرکات بشوید، حتما برای مشاوره بارداری اقدام نمایید.

منبع: لگد زدن جنین دختر و پسر تفاوت دارد؟

زمان شروع لگد زدن

معمولا حرکت جنین از هفته ۱۲ بارداری آغاز می‌شود. اما مادر باردار تا قبل از هفته ۱۶ تا ۲۰ بارداری این حرکات را احساس نمی‌کند. حرکات و لگد زدن جنین از هفته ۱۲ بارداری با سونوگرافی تشخیص داده می‌شود.

ممکن است در ابتدا این حرکات با صداهای روده و حرکت گازها اشتباه بگیرید؛ اما با دقت و تمرکز متوجه خواهید شد حرکات و لگد زدن جنین به طور مرتب و منظم تکرار شده و با صدای روده تفاوت دارند.

بهتر است بدانید که تشخیص حرکات در خانم‌هایی که بارداری دوم به بعد را تجربه می‌کنند، زودتر از مادران اول‌زا است.

زمان خاصی برای حرکت جنین وجود ندارد. ولی بعد از مصرف غذا شیرین یا در زمان استراحت مادر این حرکات بیشتر احساس می‌شود.

حرکات بیشتر جنین هنگام استراحت یا دراز کشیدن می‌تواند به این دلیل باشد که در این موقعیت‌ها، مادر باردار توجه و تمرکز بیشتری روی حرکات دارد. این در حالی است که مادر هنگام فعالیت روزانه توجه کمتری به لگدزدن‌های جنین خود دارد. برای آشنایی بیشتر با اهمیت تکان خوردن جنین در شکم مادر کلیک کنید.

ارتباط جنسیت و لگد زدن جنین

مطالب علمی تفاوتی بین حرکات جنین دختر و پسر را نشان نمی‌دهند. در حقیقت حرکات و لگدزدن جنین به نحوه قرارگیری وی در رحم بستگی دارد.

با وجود اینکه مطالب علمی ارتباطی بین حرکات جنین و جنسیت او را نشان نمی‌دهند، اما در باور عموم مردم می‌توان جنسیت جنین را با نواحی لگد زدن وی تشخیص داد. تشخیص جنسیت از روی نواحی لگد زدن جنین جنبه سرگرمی داشته و هیجان‌انگیز و لذت‌بخش است.

لگد زدن جنین دختر

حرکات و لگدزدن‌جنین دختر بیشتر در نواحی شکم و زیرناف احساس می‌شود. البته این مطلب به این معنی نیست که جنین دختر در نواحی دیگر مانند پهلوها حرکت ندارد؛ بلکه بهتر است بگوییم عمده حرکات جنین دختر در ناحیه شکم و زیرناف احساس می‌شود.

لگد زدن جنین پسر

عمده حرکات و لگدزدن‌جنین پسر بیشتر در ناحیه پهلوها احساس می‌شود. طبق گفته‌های مادران بارداری که جنین پسر داشته‌اند، نشان می‌دهد جنین پسر در زمان استراحت و دراز کشیدن مادر در قسمت زیر پهلوها احساس می‌شود.

علل کاهش لگد زدن جنین

کاهش حرکات جنین می‌تواند نشان‌دهنده خطری برای سلامت جنین باشد. این کاهش حرکات به علل متفاوتی رخ می‌دهند.

اگر جنین شما کمتر از چهار حرکت در یک ساعت داشته باشد، باید سلامت جنین و علل کاهش حرکت مورد بررسی قرار بگیرد.

کاهش مایع آمنیوتیک می‌تواند کاهش حرکات جنین را به دنبال داشته باشد. مایع آمنیوتیک در واقع همان ادرار جنین است.

پاره شدن کیسه آب یا عملکرد نامناسب جفت از علل کاهش مایع آمنیوتیک هستند.

در این موارد پزشک با تجویز مصرف مایعات بیشتر، این مشکل را برطرف می‌کنند. یکی دیگر از علل کاهش حرکات جنین می‌تواند اختلال در خون‌رسانی و وزن کم جنین نیز باشد.

کمبود اکسیژن‌رسانی به جنین که به دنبال پیچیدن بندناف به دور گردن او ایجاد می‌شود، منجر به کاهش لگد زدن جنین می‌شود. در شرایط کاهش اکسیژن ابتدا حرکات جنین بالا رفته و سپس کاهش می‌یابد. برای آشنایی بیشتر با مراقبت‌ها و نکات مربوط به دوران بارداری کلیک کنید.

چه اقداماتی پس از کاهش حرکات جنین می‌توان انجام داد؟

همانطور که اشاره شد حرکات‌جنین معیاری برای بررسی سلامت وی به شمار می‌رود. اگر متوجه کاهش و تغییرات حرکات‌جنین خود شدید، ابتدا اقدامات زیر را انجام دهید.

ممکن است علت کاهش حرکات، خوابیدن جنین باشد. در این صورت، دراز بکشید و پاها را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. این حرکت منجر به بیدار شدن جنین می‌شود.

دمای بدن خود را با نوشیدن آب یخ پایین بیاورید. در این حالت، جنین برای گرم نگه داشتن خود شروع به حرکت می‌کند.

شربت شیرین یا سایر خوراکی‌ها شیرین نیز در افزایش فعالیت و لگد‌زدن جنین موثرند.

جالب است بدانید برای بیدار کردن جنین می‌توانید از صدا بلند و سروصدا کمک بگیرید.

زمان مراجعه به پزشک

اگر تغییری در حرکات جنین با انجام اقدامات فوق ایجاد نشد، به پزشک مراجعه کنید.

با کاهش حرکات بین هفته ۲۸ تا ۳۰ بارداری، بهتر است جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

در حالی که به پهلو خوابیده‌اید اما جنین حرکتی ندارد یا کمتر از چهار حرکت در ساعت دارد، به مراکز درمانی مراجعه کنید.

با مراجعه به مراکز درمانی و ویزیت شدن توسط پزشک متخصص و انجام اقداماتی مانند بررسی ضربان قلب جنین، اندازه‌گیری مایع آمنیوتیک و … سلامت جنین ارزیابی می‌گردد. برای آشنایی بیشتر با علائم بارداری به طور طبیعی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

منبع: لگد زدن جنین دختر و پسر تفاوت دارد؟





:: برچسب‌ها: لگد زدن جنین دختر و پسر تفاوت دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 173
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: