نوشته شده توسط : ذهن نو

میزان خواب کافی برای سنین مختلف متفاوت است. برای مثال کودکان در بدو تولد نیاز به خواب بیشتری دارند. در واقع خواب تا حد زیادی به رشد مغزی آن‌ها کمک می کند و از همین رو باید بیشتر اوقات روز خود را در خواب بگذرانند. رفته رفته با تکامل یافتن مغز این نیاز کمتر می‌شود و از 20 ساعت در روز در سنین نوزادی به 7 الی 9 ساعت در بزرگسالی تغییر می‌کند. اما میزان خواب در هر سنی ممکن است بنا به دلایلی دچار تحولاتی شود؛ نداشتن خواب کافی موجب پرخاشگری، تغییرات خلق و خو، تحریک پذیری، پایین آمدن تمرکز، افسردگی و اضطراب می‌شود بنابراین باید به اندازه کافی در طول شبانه روز بخوابید. برای آشنایی با انواع اختلالات خواب کلیک کنید.

منبع : خواب کافی و مفید برای سنین مختلف چقدر است

 

خواب کافی برای سنین مختلف | راهنمای ساعات خواب مورد نیاز برای کودکان

انسان‌ها در دوران کودکی بیش از هر زمانی به خواب احتیاج دارند؛ چرا که بسیاری از فرایندهای رشد مغزی آن‌ها در زمان خواب اتفاق می‌افتد. هرچقدر سن کودک کمتر باشد، نیاز او به خواب بیشتر خواهد بود.  متخصصان مقدار خواب معمول برای کودکان را به شرح زیر می‌دانند:

  • نوزاد تازه متولد شده تا  2ماه: 12 الی 18 ساعت خواب
  • نوزاد 3 ماهه تا 1 ساله: 14 تا 15 ساعت خواب
  • کودک 1 تا 3 سال: 12 تا 14 ساعت خواب
  • کودک 3 تا 5 سال: 11 تا 13 ساعت خواب
  • کودک 5 تا 12 سال: 10 الی 11 ساعت خواب

راهنمای ساعات خواب کافی و مورد نیاز برای نوجوانان

داشتن خواب کافی در دوران نوجوانی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. چرا که محرومیت از خواب در این سن به مشکلاتی نظیر  افزایش تحریک پذیری، پرخاشگری، کند شدن فرایند رشد و بروز اختلالاتی در روند بلوغ می‌انجامد. در نتیجه باید در مورد ساعات خواب کافی به نوجوان آموزش‌های لازم را ارائه دهید. طبق نظر کارشناسان در سنین 12 تا 18 سالگی به 8.5 الی 9 ساعت خواب احتیاج دارند.

راهنمای ساعات خواب کافی و مورد نیاز برای بزرگسالان

بزرگسالان در محدوده سنی 18 الی 64 سال تقریبا به 7 الی 9 ساعت خواب نیاز دارند. خواب کافی تا حد زیادی در روحیه بزرگسالان تاثیرگذار است. از همین رو مطالعات نشان می‌دهد آن‌هایی که به هر دلیل دچار محرومیت از خواب هستند بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان نظیر افسردگی قرار دارند. همچنین داشتن خواب کافی برای سلامت جسمانی بزرگسالان نیز مهم است. پژوهش‌های انجام شده در این زمینه نشان می‌دهند که کم خوابی می‌تواند زمینه بروز بیماری‌هایی نظیر فشار خون و دیابت نوع 2 را فراهم کند.

راهنمای ساعات خواب مورد نیاز برای افراد بالای 64 سال

برخی افراد با نزدیک شدن به دوران سالمندی از کمتر شدن ساعات خواب خبر می‌دهند که امری طبیعی برای این سن محسوب می‌شود. متخصصان به طور کلی خواب مورد نیاز برای افراد بالای 64 سال را بین 8 الی 9 ساعت می‌دانند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بین الگوی خواب سالمندان و بزرگسالان تفاوت‌هایی وجود دارد. تفاوت خواب سالمندان با بزرگسالان از این جهت است که خواب آن‌ها سبک‌تر بوده و در طول شب بارها و بارها از خواب بیدار می‌شوند. این منقطع بودن باعث می‌شود که خواب از انرژی زایی کافی برخوردار نباشد و سالمندان در طول روز بیشتر احساس خستگی و خواب آلودگی بکنند.

مضرات بلند مدت نداشتن خواب کافی

 اگر به طور مزمن دچار محرومیت از خواب باشید و همواره کمتر از آنچه بدنتان نیاز دارد بخوابید ممکن است با عوارض جسمانی و روانی ناخوشایندی رو به رو شوید که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به فقدان انرژی، احساس خستگی مفرط، خواب آلودگی در طول روز، افت عملکرد در جنبه‌های مختلف زندگی، افزایش ریسک ابتلا به چاقی، بروز تغییرات خلقی، آسیب پذیری در برابر اختلالات افسردگی، افزایش تنش، تحریک پذیری، بالا رفتن ریسک ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی و دیابت اشاره کرد. بنابراین هر چه زودتر برای درمان بی خوابی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خواب و مشکلات مربوط می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا بی خوابی مزمن می تواند منجر به مریض شدن بشود؟

بله، محرومیت از خواب در دو بعد جسمانی و روانی به انسان آسیب می‌زند واحتمال بروز مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب، فشار خون و دیابت را افزایش می‌دهد.

چرا سالمندان در طول روز بیشتر احساس خواب آلودگی می کنند؟

زیرا خواب شب آن‌ها از عمق کافی برخوردار نیست و همچنین بیداری‌های مکرر منجر به این می‌شود که سالمندان از خواب خود انرژی لازم را دریافت نکنند.





:: برچسب‌ها: خواب کافی و مفید برای سنین مختلف چقدر است ,
:: بازدید از این مطلب : 429
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: