گزینههای درمان اختلال شخصیت پارانوئید چه مواردی را در بر میگیرند؟ آیا اصلا این مشکل قابل درمان است؟ اختلال شخصیت پارانوئید نوعی مشکل روانشناختی مزمن است که خود را با رفتار، افکار و عملکرد مخرب نشان میدهد. مشخصه اصلی این افراد نوعی بدبینی مفرط نسبت به دیگران و محیط اطراف است. این مسئله میتواند روابط بین فردی آنها را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده و منجر به مشکلات و تنشهای زیادی در زندگی روزمره شود. آگاهی از روشهای درمان اختلال شخصیت پارانوئید به شما کمک میکند تا بتوانید به شیوهای سالم برای بهبود این مشکل گام بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
منبع : درمان اختلال شخصیت پارانوئید
مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات
مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.
مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلی- مشاوره تحصیلی
از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها
ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر
بیشتر بخوانید : اختلالات شخصیت دسته b (کلاستر B) چه ویژگی هایی دارند؟
درمان اختلال شخصیت پارانوئید | شناخت ویژگی ها و علائم
قدم اول برای درمان یک اختلال این است که به درستی آن را بشناسید و بتوانید به موقع وجود آن را تشخیص دهد. طبق ملاکهای تشخیصی انجمن روان پزشکان آمریکا ملاک اصلی در اختلال شخصیت پارانوئید احساس بدبینی مفرط نسبت به دیگران و محیط اطراف است. این بدبینی منجر به بروز تعارضهای زیاد در روابط بین فردی شده و جنبههای مختلفی از زندگی روزمره را تحت تاثیر خود قرار میدهد. از جمله علائم رایج در میان افراد مبتلا به اختلال شخصیتپارانوئید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– بی اعتمادی نسبت به انگیزهها و نیت دیگران
– بدبینی بی دلیل در مورد اینکه دیگران فریبکار یا استثمارگر هستند.
– اشتغال ذهنی شدید در مورد وفاداری یا قابل اعتماد بودن دوستان
– عدم تمایل برای اعتماد به دوستان از ترس اینکه مبادا از اطلاعاتی که حاصل میکنند علیه او استفاده نمایند.
– همواره به دنبال معانی پنهانی و تحقیرآمیز در حرفهای دیگران میگردند.
– کینه جویی پایدار (به معنای ناتوانی در بخشش بدرفتاریهای دیگران)
– بدگمانی بی دلیل در مورد وفاداری همسر
– حساسیت پذیری مفرط و فورانهای خشم در پی فریب کاریهای ادراک شده
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت پارانوئید کلیک کنید.
گزینه های درمانی برای اختلال شخصیت پارانوئید
به طور کلی اختلال شخصیت پارانوئید از طریق رویکردهای مختلف روان درمانی قابل درمان است. در واقع افراد به کمک درمانهای روانشناختی میتوانند علائم خود را مدیریت کرده و به عملکر موثرتری در زندگی روزمره خود دست یابند. با این حال مشکل اینجاست که مبتلایان به اختلال شخصیت پارانوئید کمتر برای درمان مراجع میکنند چرا که آنها اغلب اعتماد چندانی به درمانگران ندارند و همچنین دیگران را مسبب مشکلات خود میدانند. این مسئله اغلب ارتباط درمانی را تضعیف کرده و منجر به کند شدن روند بهبودی میگردد. در ادامه در مورد روان درمانی و دارو درمانی برای اختلال شخصیت پارانوئید اطلاعات بیشتری را ارائه کردهایم.
1- روان درمانی با آموزش مهارت های مقابله ای
برخی از روانشناسان در جلسات درمانی خود با بیماران مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید از روشهای درمانی حمایتی و آموزش مهارتهای مقابلهای کمک میگیرند. در این رویکرد تمرکز درمانگر حول محور مسائلی نظیر ارتقای مهارت همدلی، افزایش اعتماد به نفس، بهبود ارتباطات، بالا رفتن توانایی سازگاری و اعتماد بین فردی در مراجع است.
2- درمان اختلال شخصیت پارانوئید | روان درمانی با رویکرد شناختی رفتاری
در رویکرد شناختی رفتاری درمانگر به مراجع خود کمک میکند تا بتواند تحریفهای شناختی و الگوهای رفتاری ناسازگار خود را شناسایی کرده و سپس آنها را با گزینههای سالمتر جایگزین نماید. درمان شناختی بیش از هرچیز بر این موضوع تمرکز دارد که آنچه رفتار و احساسات را تحت تاثیر قرار میدهد، سبک شناختی یا همان افکار است. به همین خاطر است که در درمان اختلالپارانوئید نیز بیش از هرچیز به شناسایی افکار بنیادین فرد پرداخته میشود.
بررسیها نشان می دهد که باورهای بدبینانه و الگوی شناختی بی اعتمادی در تداوم اختلال شخصیت پارانوئید نقش بسزایی دارند. به همین دلیل پرداختن به آنها از طریق درمان شناختی رفتاری میتواند تا حد زیادی در بهبودی تاثیر داشته باشد و باعث شود این افراد بتوانند روابط پایدارتر و توام با اعتماد بیشتری را برقرار نمایند.
3- روان درمانی با رویکردهای روانپویشی
در رویکرد روانپویشی روان تحلیلگر تلاش میکند تا روابط گذشته فرد، تعارضات وی با والدین و الگوهای رفتاری مخربی که در طی سالیان سال پدید آمدهاند را بررسی نماید. این کار به به او کمک میکند تا اضطرابهای بنیادین درمانجو را بشناسد و بتواند از طریق ایجاد ارتباطی سالم آنها را برطرف نماید. بررسیها نشان داده که درمانهای روانپویشی در درمان انواع اختلالات شخصیتی از کارایی خوبی برخوردار هستند. در این روشها مراجع به مرور در مورد انگیزههای ناخودآگاه رفتار خود بینش کسب میکند و به مرور میتواند کنترل بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشد.
4- درمان اختلال شخصیت پارانوئید به کمک داروهای روان پزشکی
روشهای دارویی معمولا برای درمان اختلال شخصیتپارانوئید رواج چندانی ندارند. اما اگر این وضعیت با اختلالات دیگری نظیر اضطراب و افسردگی همراه شود، ممکن است درمانهای دارویی ارجحیت پیدا کنند. از جمله داروهایی که در این موارد اغلب تجویز میشوند، میتوان به قرصهای ضد افسردگی، ضد اضطرابی و داروهای آنتی سایکوتیک اشاره کرد. نکته قابل توجه اینجاست که داروها به تنهایی برای درمان این اختلال شخصیت کافی نیستند و حتما باید در کنار جلسات روان درمانی مورد استفاده قرار بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
اختلال شخصیت پارانوئید باعث بروز توهم میشود؟
خیر، اختلال شخصیت پارانوئید به تنهایی باعث تجربه علائم روانپریشی نظیر تو هم نمیشود. اما در شرایطی که فرد به اختلال سایکوتیک نظیر اسکیزوفرنی مبتلا شده در کنار علائم پارانوئید توهم و هذیان را نیز از خود نشان میدهد.
منبع : درمان اختلال شخصیت پارانوئید
:: برچسبها:
درمان اختلال شخصیت پارانوئید ,
:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0