کودک خرابکار به کودکی گفته میشود که گوش به حرف والدین ندهد و از قوانین والدین پیروی نکند. این کودکان معمولا از خود رفتارهای آزاردهنده و ناپسند نشان میدهند و رفتارهایشان متناسب با سنشان نیست. در نهایت باعث آزار و ناراحتی والدین میشود. در چنین موقعیتی والدین معمولا تنها راه چاره را تنبیه و برخورد منفی با کودک میدانند. اما به جای تنبیه و اذیت کودک باید به دنبال راهکارهایی باشید که شما را از رفتارهای منفی دور کند و کودک را به شیوه مثبت تربیت کند. برای اطلاع از شیوههای رفتاری مناسب حتما از روانشناس کودک کمک بگیرید.
منبع: کودک خرابکار | 7 روش برخورد با کودک خرابکار
کودک خرابکار کیست؟
به کودکی که از قوانین والدین پیروی نکند و باعث آزار و اذیت آنها شود، کودک خرابکار گفته میشود. معمولا کودکان خرابکار به شیوه نامناسب با والدین برخورد میکنند. و هرگز قصد کمک به آنها را ندارند. اما به خاطر داشته باشید که این رفتارها به دلایل مختلفی به وجود میآید و بی دلیل نیست.
قبل از شروع به تربیت و برخورد با کودک خرابکار، حتما علل را ریشه یابی کنید. تا زمانی که دلیل رفتار کودک را شناسایی نکنید، هرگز نمیتوانید از نحوه برخورد با آن آگاه شوید. برای اطلاع از نحوه برخورد در این مقاله راهکارهای کلی ارائه داده ایم. اما برای اطلاع از نحوه رفتار با کودک خرابکار حتما از روانشناس کمک بگیرید.
علل رفتار کودک خرابکار
کودک خرابکار به دلیل برخی از عوامل است که چنین رفتارهایی از خود نشان میدهد. در همین خصوص در این بخش مقاله راجع به علل رفتار کودک خرابکار توضیح داده ایم.
???? علت های روانی
یکی از علل رفتار کودک خرابکار، علت های روانی است. این علل در دسته از خود بیگانگی، انحصار طلبی، خیال بافی و کنجکاوی قرار دارد. در موارد شدید نیز کودک ممکن است دارای یک نوع اختلال جسمی یا ذهنی نیز باشد. که با مراجعه به متخصصین می توان این موارد را شناسایی کرد.
???? علل عاطفی
علت عاطفی از دیگر عوامل بروز رفتار کودک خرابکار است. که در این زمینه میتوان به ناراحتی ها، هیجانات، احتیاج به محبت بیشتر، حسادت، حس بی پناهی، بیان خشم، توجه بیش از اندازه خانواده و لوس کردن کودک اشاره کرد.
???? علت زیستی
وجود بیماری ها، نارسایی های عضوی، نیاز به تخلیه انرژی و … از عوامل زیستی کودک خرابکار است. در چنین موارد والدین باید راهی برای سرگرمی و پرورش مهارت های فردی کودک ایجاد نمایند.
???? علت شخصیتی
گاهی کودک خرابکار به دلیل بدخلقی و عصبانیت چنین رفتارهایی را از خود نشان میدهد. که در دسته علل شخصیتی قرار دارد. این کودکان که به تعبیری به کودکان دشوار نیز مشهورند، نیاز به روش های تربیتی متفاوتی دارند. این کودکان چالش بیشتری داشته و انرژی بیشتری از والدین میگیرند.
???? علتهای اجتماعی
علل اجتماعی میتواند از دیگر عوامل بروز رفتار کودک خرابکار حساب شود. در این شرایط میتوان به روابط ناموفق با اعضای خانواده، احساس ناچاری، فقدان تفریح مناسب، جلب توجه، پاکسازی آثار جرم، سکوت والدین و … اشاره کرد.
???? عوامل دیگر
گاهی دلایل دیگری در بروز کودک خرابکار دخیل هستند. که شامل: شرارت شخصیتی، بی رحمی کودکانه، تثبیت موقعیت قبلی و احساس شکست شخصیتی میشود.
روش برخورد با کودک خرابکار
برای برخورد با کودک خرابکار، باید روش هایی را طبق شخصیت و علل در نظر بگیرید. در این بخش مقاله راجع به روش های کلی برخورد با کودک خرابکار توضیح داده ایم.
???? کودک را درک کنید
یکی از راه های برخورد با کودک خرابکار، درک اوست. باید این نکته را توجه داشته باشید که کودکان به دنبال جلب توجه والدین و درک هستند. هرچقدر این درک بیشتر صورت نگیرد، کودک با خرابکاری های بیشتری خود را نشان خواهد داد. بنابراین سعی کنید خود را جای کودک بگذارید و به شناخت بیشتری برسید.
???? رفتارهای شخصی کودک را کنترل کنید
تمامی والدین برای برخورد با کودک خرابکار باید رفتارهای شخصی او را بشناسند. ذات هر کودک با دیگری متفاوت است. گاهی کودک پر انرژی است و نیاز به تخلیه انرژی دارد. به همین دلیل باید انرژی خود را به شیوه ای تخلیه کند. اگر این تخلیه انرژی با راهنمایی های والدین باشد، کودک هرگز خرابکاری نمیکند.
???? برای کودک سرگرمی در نظر بگیرید
مناسب ترین راه برای برخورد با کودک خرابکار، در نظر گرفتن سرگرمی است. به این شیوه که والدین باید به کودک کمک کنند تا با بازی انرژی خود را تخلیه کند. با این شیوه رفتارهای خشمگینانه او نیز کاهش مییابد.
???? به کودک توجه داشته باشید
گاهی توجه باعث جلوگیری از رفتار کودک خرابکار میشود. اما این توجه باید مثبت باشد. برخی از والدین با توجه بیش از اندازه کودکان خود را لوس بار میآورند. اما منظور از توجه این نیست. باید در جهت بهبود رفتار کودک به او توجه مستقیم مثبت داشته باشید.
???? قدرت خود را حفظ کنید
همیشه بحث با کودک باعث کاهش قدرت شما میشود. به همین دلیل زمانی که والدین به بحث میپردازند، کودکان احساس میکنند که در جنگ با والدین باید پیروز شوند. اگر این روند همیشه ادامه یابد، باعث کاهش قدرت والدین در خانه میشود.
???? ابزارهای خرابکاری را از دسترس خارج کنید
برای جلوگیری از رفتار کودک خرابکار، بهتر است تا ابزارهای خرابکاری را از دسترس خارج کنید. در این صورت نه کودک خرابکاری میکند و نه شما به تنبیه کودک میپردازید. در این شرایط رفتارهای کودک را تحت نظر بگیرید. و در رفتارهای ناپسند او دخالت کنید تا روش برخورد درست را متوجه شود..
???? وجدان کودک را پرورش دهید
به کودک کمک کنید تا خوب و بد را از هم تشخیص دهد. احساس بد خرابکاری را در کودک زنده کنید. و با آموزش های پی در پی میزان بروز احساسات، هیجانات و وجدان را آموزش دهید. کودک در این صورت توانایی شناسایی درست و غلط را کسب میکند و راحت تر میتواند به مسائل رسیدگی کند.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله راجع به کودک خرابکار توضیح دادیم. والدین در برخورد با چنین فرزندانی همیشه رفتارهای تند و تنبیه وار دارند. اما اشتباه است که بدون ریشه یابی به تنبیه و برخورد با کودک میپردازید. برای برخورد با چنین کودکانی حتما باید علل و عواملی که باعث بروز چنین رفتاری شده است ریشه یابی شود. سپس بر اساس ویژگی های شخصیتی کودک، مدل رفتاری شکل بگیرد. برای رفتار با کودک حتما از روانشناس کمک بگیرید، زیرا کودکان موجودات بسیار حساسی هستند.
مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک خرابکار می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره شغلی تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: کودک خرابکار | 7 روش برخورد با کودک خرابکار
:: برچسبها:
کودک خرابکار | 7 روش برخورد با کودک خرابکار ,
:: بازدید از این مطلب : 163
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0