پدر بی مسئولیت | با پدر بد چه کنیم؟
نوشته شده توسط : ذهن نو

پدر بی مسئولیت زندگی و آرامش همسر و فرزندان خود را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در خانواده هر کسی وظایف و مسئولیت هایی دارد. معمولا در اکثر موارد بی مسئولیتی و سهل انگاری از طرف فرزندان رخ می‌دهد. اما وجود والدین بی مسئولیت در خانواده، اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد. آقایون به دلایل مختلفی از زیر بار مسئولیت، شانه خالی می‌کنند. پدری که وظایف خود را در رابطه با خانواده به درستی انجام نمی‌دهد؛ احتمالا در جنبه های دیگر از زندگی نیز، بی مسئولیت است.

منبع: پدر بی مسئولیت | با پدر بد چه کنیم؟

با پدر بد چه کنیم؟

 پدرانی که از مسئولیت های خود در زندگی، سر باز می‌زنند؛ شرایط زندگی را برای افراد دیگر سخت تر خواهند کرد. عده ای تصور می‌کنند که تربیت کودک فقط به عهده مادر است؛ اما این درست نیست. در یک خانواده، همه اعضا باید به یکدیگر کمک کرده و همکاری داشته باشند. 

نشانه های پدر بی مسئولیت

فرق یک پدر وظیفه شناس با یک پدر بی مسئولیت چیست؟ باید بدانید که همه والدین، تلاش خود را برای فرزندانشان خواهند کرد. آنها همیشه بهترین چیزها را برای فرزند خود می‌خواهند. گاهی در این مسئولیت موفق نمی‌شوند. پس بهتر است آنان را مقصر ندانیم. همچنین افرادی که بی مسئولیت هستند با کسانی که در تلاش کردن موفق نمی‌شوند؛ متفاوت هستند. در این قسمت چند نمونه از نشانه های پدر بی مسئولیت را ذکر خواهیم کرد.

◀این افراد به فرزندان خود اهمیت نمی‌دهند و مسائل مربوط به آنان را فراموش می‌کنند. 

◀انتقاد پذیر نیست و فرزند خود را سرزنش می‌کند.

◀همیشه در مشکلات خانوادگی، دنبال مقصر می‌گردد.

◀از مهارت حل مسئله برخوردار نیست.

◀پدربی مسئولیت دروغگو است و ابراز علاقه نمی‌کند.

◀خشمگین و مستبد است.

چرا پدران نسبت به فرزندان خود بی مسئولیت می‌شوند؟

شاید شما هم اصطلاح والدین سمی را شنیده باشید. پدر بی مسئولیت نیز، نمونه بارز یک والد سمی است. اما این نکته را در نظر داشته باشید که احتمالا آنان نیز قربانی والدین خود بوده اند. به این معنی که بی مسئولیتی را از والدین خود تقلید کرده اند. شما مقصر نیستید؛ برای این گونه افراد شما بهترین فرزند هم باشید؛ باز هم کافی نخواهد بود. آنها احتمالا قصد گرفتن انتقام کودکی خود را از شما دارند. برخی از دلایل زیر در شکل گیری پدر بی مسئولیت، نقش دارند.

⏹الگوبرداری از والدین خویش

⏹عدم صلاحیت برای تربیت فرزند

⏹اختلالات روانی

⏹مشکل با همسر

⏹ناکامی و سرخوردگی های متعدد در زندگی

⏹اعتیاد

عوارض داشتن پدر بی مسئولیت

قطعا وجود پدر بی مسئولیت در زندگی شما نیز موثر خواهد بود. علاوه بر مشکلات شخصی، در روابط خود با دیگران نیز به مشکل برخواهید خورد. همیشه خانواده خوب، مسیر پیشرفت را هموار خواهد کرد و برعکس محیط خانوادگی نابسامان شرایط را پیچیده می‌کند. اما فراموش نکنید که می‌توان اوضاع را تغییر داد.

⭕دلبستگی نا ایمن

دلبستگی ناایمن و کمبود محبت، یکی از عوارض پدر بی مسئولیت خواهد بود. همانطور که گفته شد؛ پدر بی مسئولیت، ابراز علاقه را بلد نیست و به فرزندان خود اهمیتی نمی‌دهد. به همین دلیل آنان به دنبال محبت در افراد دیگری می‌گردند. فرزندان این خانواده از والدین خود ناامید شده و عقده کمبود محبت را تجربه خواهند کرد. حتی در روابط عاطفی خود نیز، معمولا شکست می‌خورند. چون خود را دوست داشتنی حس نمی‌کنند یا طریقه محبت کردن را بلد نیستند.

⭕ایجاد اختلالات روانی

یک پدر بی مسئولیت، شما را در معرض طیف وسیعی از اختلالات روانی، قرار خواهد داد. فرزندانی که در با پدر بی مسئولیت بزرگ می‌شوند؛ کمبود اعتماد به نفس، افسردگی و اضطراب را تجربه خواهند کرد. حتی گاهی بی مسئولیت پدر بر ری فرزند نیز تاثیر گذاشته و او نیز همانگونه رفتار می‌کند. مخصوصا این موضوع در فرزندان پسر، بیشتر اتفاق می‌افتد. 

⭕بی اعتمادی

وقتی فردی پدر بی مسئولیت خود را در خانواده مشاهده می‌کند؛ دیگر نمی‌تواند به دیگران اعتماد کند. در روابط خود با دیگران نیز دچار تردید و بدبینی است. اینگونه فرزندان احتمالا از ازدواج نیز اجتناب می‌کنند. برای آنان اعتماد کردن به دیگران بسیار دشوار است. در واقع بی اعتمادی با بی مسئولیتی، رابطه ای متقابل دارند و افراد برای روابط خود، به آنها نیاز دارند.

چگونه با پدر بی مسئولیت رفتار کنیم؟

 

به عنوان همسر یا فرزند یک پدر بی مسئولیت، اقداماتی را می‌توانید جهت پیشگیری یا رفع رفتارهای او، انجام دهید. حذف پدر بی مسئولیت از زندگی، راه حل موثری نیست. پس درصدد حل مشکل برآیید.

????در مقابله با او صبور باشید

اجازه ندهید حرف ها و رفتارهای او در شما تاثیر بگذارد؛ طبیعی است که از بی اعتنایی پدر بی مسئولیت، اذیت شوید. اما واکنش های او، شخصیت شما را تعریف نخواهد کرد. سعی کنید رفتارهای مخرب را نادیده بگیرید. لیاقت و شایستگی شما بیشتر از رفتارهایی است که از طرف دیگران با شما می‌شود.

????از پدر بی مسئولیت تقلید نکنید

از تکرار کردن رفتارهای پدر بی مسئولیت در زندگی شخصی خود، پیشگیری کنید. حتی تلاش کنید کمبود محبت را با محبت کردن به دیگران جبران کنید. طبیعی است که رفتار های ما با تا حدودی به والدین مان شباهت داشته باشد؛ بی مسئولیتی رفتار صحیحی برای تقلید نیست. سعی کنید از والدین بی مسئولیت خود تقلید نکرده و این رفتارها را با عادات مثبت، جایگزین کنید.

????به دنبال الگوی بهتری باشید

همه در زندگی خود نیاز به سرمشق و الگویی برای پیروی می‌گردند. این الگوبرداری از خانواده و مخصوصا از پدران شروع می‌شود. با وجود پدر بی مسئولیت در خانواده، نه تنها دختران، بلکه پسران نیز دچار مشکلاتی خواهند شد. احتمالا فرزندان پسر از پدر خود تقلید کرده و رفتار های او را تکرار می‌کنند و دختران نیز با توجه به طرحواره های ذهنی خود با مردانی شبیه پدران خود ازدواج خواهند کرد.

????از پدر بی مسئولیت مستقل شوید

سعی کنید شخصیتی مستقل از خانواده خود داشته باشید. توانمندی خود را پرورش داده و استعداد خود را تقویت کنید؛ تا از لحاظ مالی نیز مستقل شوید. اگر پدر بی مسئولیت از شما حمایت نخواهد کرد؛ به فکر آینده خود باشید و انگیزه خود را از دست ندهید.

????حفظ فاصله با پدر بی مسئولیت

دوری کردن از پدر بی مسئولیت، به معنای ترک خانواده نیست. بلکه از لحاظ روانی از او دوری کرده و فاصله خود را با حفظ کنید. نباید حفظ فاصله، به معنای بی احترامی کردن باشد. اگر تلاش های شما برای تغییر و اصلاح او، بی فایده بود؛ از او دوری کنید. همین که بتوانید تاثیرات او را در زندگی شخصی و اجتماعی خود کنترل کنید؛ کافی است.

???? از متخصص کمک بگیرید

شما خیلی اوقات توان مقابله با رفتارهای پدر بی مسئولیت خود را ندارید. از این رو مداخله یک فرد متخصص ضرورت پیدا می‌کند. از آن جا که نقش پدر در خانواده بسیار حیاتی است، پس هر چه اقدام زودتر باشد، نتیجه بهتری خواهید گرفت. شما برای شروع می‌توانید با دریافت مشاوره خانواده از مراکز معتبری مثل ذهن نو شروع کنید. برای این منظور حتما با شماره های درج شده تماس گرفته و برای مشاوره اقدام نمایید. 

سخن پایانی

یک خانواده سالم، فرزندانی سالم را به جامعه تحویل خواهد داد. پدر بی مسئولیت، در مواردی حتی تهدید برای خانواده محسوب می‌شود و شاید اعضای خانواده را مجبور به جدایی از یکدیگر کند. احتمالا در فرایند رشد یا زندگی با فردی که به شما اهمیتی نمی‌دهد؛ سلامت روان تان، خدشه دار خواهد شد. حتما در این زمینه از یک روانشناس یا مشاور خانواده کمک بگیرید و برای خودتان اهمیت قائل شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پدر بی مسئولیت می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

نشانه های یک پدر بی مسئولیت چیست؟

ابراز علاقه و محبت نکردن به فرزندان، بی تفاوتی، انتقاد ناپذیری، خشمگینی و بی احترامی کردن و ستبد بودن، از نشانه های یک پدر بی مسئولیت است.

چرا پدران نسبت به فرزندان خود بی مسئولیت می‌شوند؟

پدران به دلیل اعتیاد، الگوبرداری از والدین خود، مشکلات با همسر، تجربیات منفی در زندگی و…، نسبت به فرزندان خود بی مسئولیت می‌شوند.

راهکار مقابله با پدر بی مسئولیت چیست؟

حفظ فاصله، انتخاب الگوی رفتاری بهتر، مستقل شدن، صبوری و تقلید نکردن از او از راه های موثر برای برخورد با پدر بی مسئولیت اس





:: برچسب‌ها: پدر بی مسئولیت | با پدر بد چه کنیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 خرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: