خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی برای افرادی که با آنها در تعامل هستند بسیار حائز اهمیت است. چه خودمان فرد خجالتی باشیم و چه اطرافمان با فرد خجالتی در ارتباط باشیم، برای ارتباط خوب و مناسب نیاز به استفاده از راهکارهای اصولی داریم. اما همبشه رفتارهای خجالتی دلیل بر وجود اختلال نیست. شما تنها آدم خجالتی در دنیا نیستید. پس برای درمان آن اقدام کنید. اما اگر اطراف خود با این افراد در تعامل هستید بهترین راهکار کمک از روانشناسان است. برای دریافت مشاوره تلفنی روانشناسی کلیک کنید.
منبع: خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی
خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی
اغلب آدم های خجالتی با افراد درون گرا اشتباه گرفته میشوند. اما نشانه های افرد خجالتی با افراد درونگرا متفاوت است. افراد خجالتی در جمع ها گوشه گیر هستند و هرگز آغاز کننده مکالمه نخواهند بود. ارتباط با دیگران، مکالمه، تصمیم گیری برای او بسیار دشوار است. این افراد از اعتماد به نفس پایین نیز برخوردارند. روش های برخورد با آنها بسیار مهم است که در تعاملات دچار مشکل نشوید.
برای اطلاع از درونگرایی کلیک کنید.
نشانه های آدم های خجالتی
شدت خجالتی بودن درجه بندی شده است. نشانه های زیر بر اساس سطح خجالتی افراد کاهش یا افزایش مییابد. اما بطور کل نشانه هایی وجود دارد که سبب شناخت افراد خجالتی میشود. این نشانه ها به شرح زیر است.
- ارتباط با افراد ناشناس برایشان دشوار است.
- ترس از بروز احساسات ترس
- ناتوانایی در مکالمه با غریبهها
- احساس شرم هنگام صحبت با دیگران
- از موقعیت هایی که دیگران حضور دارند فرار میکنند.
- تا زمانی که احساس راحتی نداشته باشند، مکالمه نمیکنند.
- به دلیل ترس از رد شدن، ضایع شدن و مسخره شدن احساسات خود را حتی به عشقشان نمیگویند.
- به صحبت افراد با دقت توجه میکنند.
- علاقه به جمع ندارند.
- فقط با افرادی که از نظرشان خاص هستند ارتباط میگیرند.
- از موقعیت های اجتماعی به شدت هراس دارند.
- از توجه دیگران به شدت هراس دارند.
- همیشه ترس از مسخره شدن دارند.
- ترس از مورد انتقاد قرارگرفتن
- نسبت به افراد عادی ترس و اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
- در شرایط نامناسب و شرایط اجتماعی احساس تنگی نفس، سرگیجه و تعریق دارند.
- اگر در جمع با چیزی مخالف باشند، قدرت بیان آن را ندارند.
- در ارائه نظراتشان تردید دارند.
- اگر مورد زورگویی قرار بگیرند، سکوت را ترجیح میدهند.
- افراد خجالت نشخوار ذهنی دارند.
- اعتماد به نفس پایینی دارند.
- در تصمیم گیری ها با مشکل مواجه میشوند.
- دائما نگران نظرات دیگران در رابطه با خودشان هستند.
- دائما در حال فداکاری به دوستان و خانواده هستند.
- همیشه از خودگذشتگی میکنند.
- عزت نفس پایینی دارند.
- حاضر به قبول مسئولیت نیستند. یا اگر قبول کنند خود را در برابر مسئولیت به شدت آزار میدهند.
- مقاومت در بیان “نه گفتن” دارند.
- به حق خودشان احترام نمیگذارند.
- افراد خجالتی با اعتماد به نفس کم دارای صفت کمال گرایی هستند.
- از آغاز یک کار میترسند.
- اگر با مشکلی روبرو شوند از دیگران درخواست کمک نمیکنند.
روش برخورد با آدم های خجالتی
خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی برای کسان که با این افراد در ارتباط هستند بسیار مهم است. اگر با افراد خجالتی در ارتباط هستید باید راهکارهای برخورد با این افراد را بدانید. در ادامه چند راهکار ارائه داده ایم که برای ارتباط با این افراد موثر است.
برای اطلاع از راه های افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
1. پذیرش و درک این افراد
آگاه بودن از شرایط، رفتار و افکار شخصیت های خجالتی و درک این رفتارها بسیار حائز اهمیت است. زمانی که شما موقعیت این افراد را درک کنید به او کمک میکنید تا به تدریج با شما تعامل داشته باشد. اما اگر بو را درک نکنید، این افراد از شما فاصله خواهند گرفت!
2. آدم ها خجالتی | رعایت حریم شخصی
افراد خجالتی اغلب به دلیل رفتارهای خود توسط اطرافیان به کم انرژی بودن، مغرر و خودخواه بودن متهم میشوند. اما افراد خجالتی در تمامی موقعیت ها کم حرف و کم صحبت هستند. به حریم شخصی این افراد احترام بگذارید و تا زمانی که خودشان علاقه به تعامل ندارند مجبورشان نکنید. برای دریافت اطلاعات در رابطه با حریم خصوصی کلیک کنید.
3. در استفاده کلمه خجالتی اجتناب کنید
افراد خجالتی اگر کسی نسبت به خجالتی بودن او نظر دهد، به شدت ناراحت میشوند. اگر از جملاتی مانند “عه تو خجالتی هستی؟” یا “دوست من خجالتیه” استفاده کنید، شاید با حالت تدافعی این فرد روبرو شوید!
4. آدم های خجالتی | شروع کننده مکالمه باشید
شروع مکالمه برای افراد خجالتی به شدت دشوار و مشکل است. زمانی که با فرد خجالتی روبرو میشوید شما برای شروع مکالمه اقدام کنید. اما اگر فرد خجالتی علاقه ای به تعامل با شما ندارد، او را تنها بگذارید.
5. برای دوستی به او فرصت دهید
زمانی که با فرد خجالتی دوست میشوید، شاید از شما فاصله بگیرد و حالت تدافعی داشته باشد. اگر احساس کردید که علاقه به دوستی با شما دارد، به او فرصت دهید تا کم کم گرم بگیرد. اما اگر هیچ علاقه ای به دوستی با شما نداشت، به او اصرار نکنید.
6. آدم های خجالتی | هنگام صحبت او را مضطرب نکنید
سعی کنید تا به صورت محتاطانه موضوعات را بیان کنید و زمانی که واکنش فرد به موضوع خوب بود مکالمه را ادامه دهید. در غیر این صورت فرد خجالتی را تحت فشار قرار ندهید تا مکالمه داشته باشید. در این صورت افراد خجالتی را مضطرب نکنید.
7. هنگام مکالمه محتاطانه موضوع انتخاب کنید
اگر از علایق فرد خجالتی آگاه هستید، همگام مکالمه و صحبت با این افراد از موضوعاتی استفاده کنید که آنها را به سمت صحبت سوق دهد. این افراد اگر آگاهی و علاقه به موضوعی داشته باشند و در جمع دوستانه قرار بگیرند، افکار خود را بیان میکنند.
8. آدم های خجالتی | در مقابل سکوت آنها اصرار نکنید
اگر فرد خجالتی در جمعی سکوت کرد موضوع را عوض کنید و بحث جدیدی را شروع کنید. اما اگر متوجه شدید که آنها از بحث خوششان نمیآید، بحث را خاتمه دهید.
9. از رفتارهایی که آنها را اذیت میکند، اجتناب کنید
افراد خجالتی از بیان درخواست های خود اجتناب میکنند و در واقع خجالت میکشند. پس وقتی که در یک جمعی با این افراد قرار دارید دائم از سوال هایی مانند “گشنه نیستی؟”، “چایی میخوری؟” یا “مطمئنی چیزی نمیخوای” اجتناب کنید. فرد خجالتی اگر درخواستی داشته باشد بیان میکند، شما نگران نباشید!
10. برای دعوت به کار، شما اقدام کنید
درخواست کار از طریق افراد خجالتی صورت نمیگیرد حتی اگر علاقه ای به این کار داشته باشند. پس زمانی که به کمک نیاز داشتید یا کاری از پس فرد خجالتی بر میآمد، از او دریغ کنید. شما شروع کننده پیشنهاد به کار باشید.
11. زمانی برای تنهایی به او بدهید
در صورت برخورد با افراد خجالتی، پس از چند ساعت تعامل آنها را تنها بگذارید. بودن در جمع و مکالمه بیش از حد حال افراد خجالتی را بد میکند. در واقع میگوییم این افراد را تنها بگذارید تا باتری خود را مجدد شارژ کنند.
12. آدم های خجالتی را درک کنید و ناراحت نشوید
رفتار افراد خجالتی شاید بنظر خودخواهانه و مغرورانه باشد، اما این افراد ناخودآگاه از دیگران فاصله میگیرند. گوشه گیری و خلوت این افراد را توهین و بی احترامی در نظر نگیرید.
13. در مقابل رفتار آنها واکنش نشان ندهید
در مقابله با این افراد واکنش نشان دادن صحیح نیست. زمانی که با فرد خجالتی در ارتباط هستید نسبت به رفتارهای او واکنش نشان ندهید. افراد خجالتی ممکن است گوشه گیر و کم حرف باشند، لازم نیست نسبت به این رفتار واکنش تند نشان دهید و از کلماتی مانند “چرا از جمع فاصله گرفتی” یا “چرا کم حرف میزنی” استفاده کنید.
کلام آخر
در این مقاله با نشانه ها و راهکارهای برخورد با افراد خجالتی آشنا شده اید. با رعایت حریم شخصی و استفاده از راهکارهای گفته شده سعی کنید به افراد خجالتی کمک کنید. اما اگر خودتان فرد خجالتی هستید برای درمان از روانشناسان مجرب و حرفه ای کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برایکسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی
:: برچسبها:
خصوصیات و نحوه برخورد با آدم های خجالتی ,
:: بازدید از این مطلب : 147
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0