کشف درمان قطعی سندروم داون به طور حتم تغییرات تحولی بزرگ در علم پزشکی خواهد بود. سندروم داون یکی از اختلالات ژنتیکی و کروموزمی است که به دلیل وجود یک کروموزوم اضافه در کودکان به وجود میآید. به زبان ساده این کودکان به جای 46کروموزوم، دارای 47 کروموزم میباشند. علت اصلی ابتلا به سندروم داون سن بالای مادر در هنگام زایمان و سوابق ژنتیکی مشخص شده است. تاکنون روش درمانی برای از بین بردن این اختلال ژنتیکی به وجود نیامده است و عمده روشهای درمانیبر کاهش علائم و بهبود عملکرد کودکان سندروم داون تدوین شده است. اقدامات پیشگرانه در بسیاری از کشورها شیوع سندروم داون را به نزدیک صفر رسانده است. تا در بزرگسالی فرد بتواند از پس خود و کارهایش بربیاید. برای آشنایی با انواع بیماری های ژنتیکی کودکان کلیک کنید.
منبع : درمان سندروم داون
درمان بر اساس زمان تشخیص سندروم داون
سندروم داون عمدتاً قبل از زایمان و در هنگام بارداری با انجام غربالگریها و آزمایشات مشخصی قابل تشخیص است. یکی از دلایل رایج ابتلای فرزندان به سندرومداون وجود سن بالای مادر است، در چنین شرایطی بهتر است حتماً در هنگام بارداری آزمایشات سونوگرافی، سونوگرافی NT، آزمایش خون، آمینوسنتز، نمونه گیری از پرزهای جفتی و… انجام شود. عمدتاً در غربالگری سه ماه اول بارداری سندروم داون قابل تشخیص است. البته در نظر داشته باشید که بسیاری از نوزادان سندرم داونی از مادرانی با سن کم به دنیا آمدهاند. برای آشنایی با نشانه های سندروم داون کلیک کنید.
ویژگیهای مبتلا به سندروم داون درمان نشده
سندروم داون یک اختلال کروموزومی شایع است و عمدتاً به دلیل سن بالای مادر و سابقه ژنتیکی به وجود میآید. افراد مبتلا به سندروم داون از نظر جسمانی و روانی با سایر افراد تفاوتهایی را دارند که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
مهمترین ویژگی بارز این کودکان این است که عمدتاً دچار عقب ماندگی ذهنی خفیف تا متوسط و تاخیر رشدی هستند، علاوه بر این برخی علائم ظاهری دارند که مختص به خودشان است از جمله این علائم و نشانهها میتوان به شکاف چشمی تنگ و مورب، شل بودن عضلات شکم، بینی پهن، گردن پر گوشت، عضلات شل بدن، فاصله زیاد بین دو چشم، خطهای تکی و عمیق در وسط کف دست و… اشاره کرد.
کودکان مبتلا به سندروم داون معمولاً نسبت به همسالان خود دیرتر رشد میکنند و مراحل رشدی را دیرتر به پایان میرسانند به عنوان مثال دیرتر راه میروند، دیرتر صحبت میکنند. از این جهت برای بهبود عملکرد و تواناییهایشان نیاز به مداخلات به هنگام دارند. در صورت انجام مداخلات صحیح و به هنگام بسیاری از مشکلاتشان بهبود پیدا میکند.
درمان سندروم داون
مهمترین مسئله در ارتباط با سندرومداون غربالگری و تشخیص بهنگام این اختلال بوده است به طوری که در بسیاری از کشورهای پیشرفته به دلیل انجام آزمایشات در هنگام بارداری تولد این کودکان به صفر رسیده است. تا به امروز درمانقطعی برای رفع تمام مشکلات جسمانی و روانشناختی کودکان مبتلا به سندروم داون به وجود نیامده است. روشهای درمانی عمدتا بر افزایش سطح عملکرد و تواناییهای کودک و کاهش علائم آنها متمرکز بوده است. در نتیجه میتوان گفت عمده روشهای درمانی برای این کودکان حالت حمایتی دارد.
از آنجایی که این کودکان دارای عقب ماندگی ذهنی خفیف یا متوسط هستند اگر آموزشهای مناسبی در ارتباط با مهارتهای مختلف ببینید توانایی آن را دارند که بتوانند به طور مستقلتری زندگی کنند. به عبارتی هرچقدر بیشتر آموزش ببینند و با آنها در جوانب مختلفی کار شود عملکرد بهتری از خودشان نشان میدهد.
کار درمانی
مهمترین ویژگی کودکان مبتلا به سندرومداون کمتوانی ذهنی آنهاست. یکی از روشهایی که میتواند بسیاری از تاخیرات رشدی و مهارتهای کودکان را بهبود بخشد کار درمانی است. کار درمانگران مهارتهای مورد نیاز و اساسی این کودکان را افزایش میدهند، از جمله مهارتهایی که به کودکان مبتلا به سندروم آموزش داده میشود میتوان به مهارتهای حسی، حرکتی، خودیاری، اجتماعی، زبانی، شناختی، بازی کردن و مهارتهای مرتبط با مدرسه اشاره کرد.
رفع مشکلات پزشکی
کودکان مبتلا به سندروم داون ممکن است دچار بیماریها و مشکلات پزشکی مادرزادی نظیر ناراحتیهای قلبی، ابتلای سریعتر به بیماریهای عفونی، ناراحتیهای گوارشی، مشکلات ریوی و تنفسی و… باشند. تمام کودکان مبتلا به سندروم داون ممکن است چنین مسائلی را تجربه نکنند، با این حال برطرف کردن مشکلات این چنینی کودکان مبتلا به سندروم داون میتواند تاثیر زیادی در وضعیت سلامتی آنها داشته باشد.
گفتار درمانی
یکی از مشکلات رایج کودکان مبتلا به سندروم داون مهارتهای کلامی و زبانی آنها میباشد. جهت بهبود کارکرد این مسئله میتوان از گفتار درمانی بهره برد. گفتاردرمانی با استفاده از روشهای شناختی و آواشناسی در جهت بهبود مشکلات زبانی کودکان مبتلا به سندرومداون کمک میکند.
آموزش در مدارس کودکان با نیازهای خاص
بسیاری از والدین فکر میکنند چون کودکشان مبتلا به سندروم داون است، دیگر نیازی به آموزش و رفتن به مدرسه ندارد و حتی توانایی تحصیل کردن ندارد. در حالی که این یک باور اشتباه است. کودکان مبتلا به سندروم داون همانند بسیاری از کودکان دیگر توانایی یادگیری و تحصیل کردن در مدارس کودکان با نیازهای خاص دارند. حضور در مدرسه باعث افزایش تواناییهای کودک میشود. کودکان در مدارس علاوه بر آموزشهای تحصیلی، آموزشهای پیرامون مهارتهای زندگی، نحوه برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی را فرا میگیرند. در مجموع کودکان مبتلا به سندروم داون اگر آموزش صحیحی دریافت کنند عملکرد تحصیلی خوبی خواهند داشت.
ژن درمانی
یکی از روشهای درمانی جدید که با پیشرفتهای علوم اعصاب و ژنتیک معرفی شده است ژن درمانی میباشد. نوزادان عادی با 46 کروموزوم متولد میشوند، اما نوزادان مبتلا به سندروم داون یک کروموزوم اضافی از کروموزوم شماره 21 دارند. این مسئله باعث میشود تا آنها 47 کروموزوم داشته باشند. به وسیله ژن درمانی میتوان کروموزوم مسئول ابتلا به سندروم داون را غیرفعال کرد و از به وجود آمدن این اختلال جلوگیری نمود.
بازی درمانی
بازی درمانی یکی از روشهایی است که عمدتاً برای کودکان با مشکلات مختلف به کار گرفته میشود. این روش درمانی معمولاً توسط یک روانشناس آموزش دیده انجام میشود. بازی درمانی روشهای مختلفی دارد و در ارتباط با کودکان مبتلا به سندرومداون برای آموزش مهارتهای مختلف مانند مهارتهای اجتماعی، و کاهش پریشانیهای روانشناختی آنها استفاده میشود. برای اطلاع از بهترین روش درمان کودک خود میتوانید مشاوره کودک دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا کودکان مبتلا به سندروم داون در بزرگسالی میتوانند شاغل شوند؟
به طور کلی سندروم داون مسئلهای است که باعث میشود تا فرد نسبت به کودکان غیر مبتلا دچار تغییرات ظاهری و مغزی شود. اگر به افراد مبتلا به سندروم داون آموزشهای مختلف داده شود این افراد قادر هستند تا در بزرگسالی کارهای ساده و با پیچیدگی متوسط را انجام دهند.
منبع : درمان سندروم داون
:: برچسبها:
درمان سندروم داون ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0