در هفته سی و هشتم بارداری جنین کاملا برای زندگی در خارج از رحم آماده است. پزشک طی این هفته زمان زایمان را مشخص میکند اما هر زمانی که تعیین شود تخمینی میباشد و بهتر است مادر باردار پس از این هفته برای تولد فرزندش آماده باشد. بنابراین لازم است بانوان باردار طی این هفته به تمامی علائم خود و البته حرکات جنینی که در شکم دارند، توجه بیشتری داشته باشند؛ چراکه برخی از آنها میتواند نشانههای هشدار دهندهای باشد. برای آشنایی با علائم مادر و تغییرات جنین در هفته سی و هشتم بارداری در ادامه این مقاله همراه ما باشید. در صورت نیاز میتوانید مشاوره بارداری دریافت نمایید.
منبع : هفته سی و هشتم بارداری
علائم مادر در هفته سی و هشتم بارداری
با اینکه برخی از زنان طی هفته سیوهشتمبارداری ممکن است زایمان کنند اما هنوز جنین برای تکمیل جزئیات به زمان بیشتری نیاز دارد. با این حال اغلب بانوان باردار طی این هفته علائمی را تجربه میکنند که نشان دهنده نزدیک بودن زمان زایمان در آنها است. در ادامه به مهمترین علائم مادران باردار در هفته سیوهشتمبارداری اشاره کردهایم. برای آشنایی با علائم زایمان کلیک کنید.
1.افزایش چشمگیر ترشحات واژن
ترشحات واژن به طور چشمگیری در هفته سیو هشتمبارداری افزایش پیدا میکند. در صورتی که ترشحات واژن بدون رنگ و بو باشد این موضوع طبیعی است، اما در صورتی که ترشحات با رنگ عجیب و با بوی خاص و همراه با خارش و سوزش واژن باشد؛ بهتر است برای جلوگیری از بروز عفونت در بارداری به پزشک مراجعه شود.
2.افزایش سایز سینه و ترشح مایع زرد رنگ
در این هفته سینهها بسیار بزرگتر از قبل شدهاند و دلیل آن نیز این است که برای شیردهی به نوزاد آماده میشوند. همینطور ممکن است افزایش سایز سینهها با ترشح مایع زرد رنگی همراه باشد که طبیعی است و بانوان باردار میتوانند از پدهای بهداشتی برای کنترل آن استفاده کنند.
3.درد در کشاله ران و ساق پا
جنین به سمت لگن و قسمت پایینی رحم کرده است و آماده برای ورود به کانال زایمان میباشد. قرار گرفتن جنین در چنین وضعیتی باعث ایجاد درد در ناحیه کشاله ران، لگن، زیرشکم و ساق پای مادر باردار میشود. بسیاری از زنان باردار در هفتههای پایانی بارداری خود دچار ورم پا نیز میشوند که تا حدی طبیعی است اما بروز ناگهانی و در حالت شدید آن نیازمند مراجعه فوری به پزشک میباشد.
4.کم شدن حرکتهای جنین در شکم
به دلیل اینکه جنین رشد کرده و وزن گرفته است؛ فضای زیادی را داخل رحم مادر اشغال میکند. همین موضوع باعث می شود که حرکات او در داخل شکم کمتر از گذشته شود؛ اما بهتر است مادر تعداد حرکات جنین را در یک ساعت بشمارد و بی حرکتی جنین را جدی بگیرد و با پزشک مشورت کند.
5.تکرر ادرار در هفته سی و هشتم بارداری
در هفته سی وهشتمبارداری ضمن اینکه جنین به اندازه کافی رشد کرده و بزرگ شده است؛ تغییر وضعیت نیز داده و سر او در ناحیه لگن قرار گرفته است. همین تغییر وضعیت جنین باعث تحت فشار قرار گرفتن بیش از اندازه مثانه میشود و سبب تکرر ادرار در مادر میگردد.
با این حال بهتر است بانوان باردار مرتب آب بنوشند و برای جلوگیری از تکرر ادرار و مشکلات گوارشی از خوردن نوشیدنیهای کافئیندار و غذاهای ممنوع در دوران بارداری بپرهیزند.
6.انقباضهای شدید رحم
بدن آمادگی خود را برای زایمان با انقباضات شدید رحم نشان میدهد. این انقباضات شدید در ناحیه زیر شکم و رحم طبیعی است و با یک تغییر وضعیت و کمی پیادهروی از بین میرود. اما ادامهدار بودن آن میتواند باعث زایمان زودتر از موعد مقرر شود که بهتر است بانوان باردار با تجربه آن به پزشک مراجعه کنند.
7. احساس درد پریودی
برخی از زنان با ورود به هفته سی وهشتمبارداری احساس درد پریودی دارند. داشتن احساس درد پریودی به معنای فرارسیدن وقت زایمان است. معمولا این دردها به صورت خفیف شروع میشوند و کم کم تشدید پیدا میکنند. در صورتی که احساس درد پریودی با دیگر موارد همچون خونریزی، پاره شدن کیسه آب و … همراه باشد یعنی مادر باید جهت زایمان به بیمارستان مراجعه کند.
8.اسهال در هفته سی و هشتم بارداری
اسهال در هفته سی و هشتم بارداری اگر به دلیل مسمومیت غذایی نباشد، خبر از زایمان جنین میدهد. در صورتی که اسهال همزمان با انقباضات رحمی، خونریزی، درد شدید در قسمت زیرشکم و … همراه باشد؛ نشان دهنده این است که بدن مادر برای زایمان آماده است.
9.خونریزی
از دیگر علائم که در هفته سی و هشتمبارداری بروز پیدا میکند، خونریزی است. اما خونریزی طی این هفته میتواند به دلایل مختلفی همچون جدا شدن بخشی و یا تمام جفت از دیواره رحم باشد. بهتر است بانوان باردار در صورت تجربه خونریزی و یا ترشحات حاوی خون سریعا به پزشک مراجعه کنند.
وضعیت جنین در هفته سی و هشتم بارداری
طی هفته سی و هشتمبارداری جنین وزنگیری خوبی داشته است و متناسب با ژنتیک و دیگر عوامل حالا دارای وزنی بین دو کیلو و 700 گرم الی سه کیلو و 400 گرم میباشد. قد او نیز بین 48 تا 51 سانتیمتر رشد کرده است.
اندامهای جنین به طور کامل رشد کردهاند، اما همچنان رشد مغز و ریهها ادامه دارد که البته تا پس از تولد او نیز متوقف نخواهد شد. بخش زیادی از غضروفهای جنین تبدیل به استخوان شده است و او میتواند آرنج و زانوهای خود را به راحتی خم کند و شاید با فشار بیشتری به شکم مادر لگد بزند.
جنین طی هفته سی و هشتمبارداری مایع آمینیوتیک را میبلعد و به همین دلیل ممکن است سکسههای بسیاری داشته است که مادر آنها به صورت انقباض حس میکند. بد نیست بدانید که هم اکنون حنجره جنین نیز برای تولید انواع صداها آماده شده است. برای آشنایی بیشتر با بایدها و نبایدهای سه ماه سوم بارداری کلیک کنید.
تغذیه مادر در هفته سی و هشتم بارداری
بانوان باردار باید طی هفته سی و هشتم بارداری برای افزایش شیر خود، رساندن مواد مغذی به جنین و همینطور کسب آمادگی جهت زایمان بیش از گذشته به تغذیه خود توجه داشته باشند.
مصرف لبنیات شامل ماست، شیر و گوشت شامل گوشت قرمز، سفید و ماهی و همینطور انواع حبوبات، تخم مرغ، میوهها، سبزیجات و … طی این هفته توصیه میشود. همینطور بهتر است با پزشک مشورت کنید و از برخی ویتامینها و مکملها همچون کلسیم، فولیک اسید، ید و … نیز استفاده نمایید.
طی هفتههای آخر بارداری و با پایین آمدن جنین، شاید ورزش کردن سخت به نطر برسد. به همین دلیل بهتر است مادران باردار بدون داشتن دغدغه برای تناسب اندام، طی این هفتهها فقط استراحت کنند؛ چراکه پس از زایمان وقت کافی برای ورزش کردن و رسیدن به اندام ایدهآل وجود دارد.
علائم خطرناک در هفته سی و هشتم بارداری
مادران باردار با نزدیک شدن به زمان زایمان باید به هر گونه علائم در خود توجه داشته باشند و سریعا به پزشک مراجعه نمایند. در ادامه به علائم هشدار دهنده و خطرناک در هفته سی و هشتم بارداری اشاره کردهایم.
- خونریزی واژینال و یا ترشحات حاوی خون
- تنگی نفس شدید
- پــاره شدن کیسه آب در اثر خروح مایعی بیرنگ و بیبو از واژن
- تورم ناگهانی و شدید در ناحیه پاها، دست ها و صورت
- سردردهای شدید
- مشکلات در بینایی همچون تار شدن دید
- درد شدید در بالای شکم
سخنی با پدران
طی ماههای پایانی بارداری، بانوان باردار به علت تغییرات هورمونی دچار تغییرات خلق و خو میشوند. تا حدی که این تغییرات میتواند منجر به بروز افسردگی در آنها شود. تغییرات ظاهریشان نیز میتواند این مسئله را تشدید کند.
بهتر است شما به عنوان همسر و پدر فرزندی که در راه است، همواره در کنار همسرتان باشید و احساسات مثبت را در او ایجاد کنید. حمایت و تسلی دادنهای شما به عنوان پدر میتواند به همسرتان کمک کند تا شرایط سخت بارداری را فراموش کند و در نهایت زایمان خوبی را تجربه کند.
سخن آخر
بانوان باردار برای اینکه بتوانند آخرین ماه از دوران بارداری خود را به خوبی پشت سر بگذارند و زودتر از زمانی که پزشک تعیین کرده است زایمان نکنند؛ باید هر گونه استرس و اضطراب را از خود دور کنند.
در صورتی که شما نیز در هفته سی و هشتم بارداری دچار استرس و اضطراب شدهاید، بهتر است با استفاده از تکنیکهای افزایش تمرکز، تکنیکهای آرام سازی و … این احساسات منفی را از خود دور کنید. در صورتی که احساس میکنید در این زمینه نیازمند راهنماییهای بیشتری هستید، با مرکز تخصصی نی نی مایند تماس حاصل بفرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
علائم هشدار دهنده هفته سی و هشتم بارداری شامل چه مواردی است؟
از برخی علائم هشدار دهنده هفته سی و هشتم بارداری میتوان به خونریزی واژینال و یا ترشحات حاوی خون، تنگی نفس شدید، پــاره شدن کیسهی آب، تورم ناگهانی و شدید در ناحیه پاها، دست ها و صورت، سردردهای شدید، مشکلات در بینایی همچون تار شدن دید، درد شدید در بالای شکم و … اشاره کرد.
منبع : هفته سی و هشتم بارداری
:: برچسبها:
هفته سی و هشتم بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 225
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0