بازتاب مورو نوزاد از انواع بازتابهای به خصوص نوزاد انسان است که پس از تولد بروز پیدا میکند. به طور کلی بازتابها پاسخهای غیرارادی نسبت به محرکهای بیرونی هستند که با بررسی آنها سلامت نوزاد تا حد زیادی مشخص خواهد شد. بیشتر بازتابها تا سن یک سالگی ناپدید خواهند شد و تنها برخی از آنها به حرکت ارادی تبدیل شده و تا آخر باقی خواهند ماند. باقی ماندن طولانی مدت بازتابها به شکل غیر ارادی حاکی از وجود اختلالی در سیستم عصبی کودک است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید در این باره مشاوره کودک دریافت نمایید.
منبع : بازتاب مورو نوزاد برای چیست؟
بازتاب مورو چیست؟
بازتاب مورو در نوزاد احساس ناگهانی یک سقوط آزاد را ایجاد خواهد کرد. صدای بلند، تغییر نور در محیط، تکان شدید و یا تماس ناگهانی میتواند این احساس را در نوزاد به وجود آورد. به دنبال احساس سقوط، نوزاد بازوها و کف دستش را جلو میآورد و انگشتان شستش جمع خواهد شد. سپس بازوها و پاهایش را در بدنش جمع کرده و حالت جنینی به خود خواهد گرفت. این بازتاب همچنین میتواند سبب به هم خوردن خواب و آرامش در نوزادان شود.
چرایی اتفاق افتادن بازتاب مورو
به طور کلی بازتابها باعث بقا و محفظت از نوزادان خواهد شد ولی علت بازتاب مورو به درستی معلوم نشده است. احتمالا در مرحله اول همانند زنگ خطری برای نوزاد است و در مرحله بعد به نوزاد کمک خواهد کرد تا برای محافظت از خود در برابر سقوط به نزدیکترین جسم بچسبد.
چگونگی ایجاد رفلکس مورو
برای ایجاد این بازتاب، نوزاد را روی سطحی صاف قرار داده و سر و شانه او را بالا گرفته و سپس ناگهانی دست خود را پایین کشیده، هنگامی که نوزاد حس کند که زیر سرش خالی شده این بازتاب را از خود نشان خواهد داد.
زمان شروع و اتمام بازتاب مورو
بازتاب مورو در حدود 5 تا 6 ماه پس از تولد از بین خواهد رفت. در حالت عادی عضلات گردن نوزاد درهفته ششم قویتر میشود و تعادل بیشتری روی حرکات خود دارد. در طی 4 تا 6 ماهگی حرکات ارادی نوزاد بیشتر خواهد شد و بهتر است نوزاد از قنداق گرفته شود.
آیا قنداق کردن مانعی برای رفلکس مورو است؟
آرام کردن نوزاد، خواب راحت و خوب و گرم نگهداشتن نوزاد از جمله فواید قنداق کردن است. به طور کلی قنداق کردن روشی مرسوم درتمامی دنیا برای آرالم کردن نوزادان است. ولی حرکات او را محدود میکند.
آسیب های بازتاب مورو
این بازتاب در تشخیص بسیاری از مشکلات عصب شناختی کار آمد است. بعضی از آسیبهای این بازتاب به شرح زیر است. برای آشنایی با نشانه های سلامت نوزاد کلیک کنید.
- عدم وجود بازتابمورو حاکی از مشکلی در دستگاه عصبی مرکزی (مغز و نخاع) است.
- در حالت طبیعی، بازتاب مورو دو طرف بدن نوزاد را درگیر خواهد کرد و در صورتی که این بازتاب در یک طرف بدن دیده شود، آسیب مغزی، کشیدگی یا پارگی عصب زانو و شکستگی استخوان بازو محتمل است.
- در صورت وجود این بازتاب پس از شش ماهگی احتمال بالای ابتلا به مشکلات حسی حرکتی وجود دارد. این کودکان در کنترل سر، نشستن و حرکت دادن اعضای مختلف بدن دچار تاخیر هستند.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
منبع : بازتاب مورو نوزاد برای چیست؟
:: برچسبها:
بازتاب مورو نوزاد برای چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 284
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0