نوشته شده توسط : ذهن نو

القای زایمان طبیعی یا اینداکشن زمانی انجام می‌شود که زایمان در زمان مناسب انجام نشود یا به عبارتی بهتر انقباضات زایمانی با گذشتن یک الی دو هفته از زمان زایمان آغاز نشود. القاء زایمان روش ایمن و مطمئنی است، البته ممکن است با عوارضی برای مادر و نوزاد همراه باشد. با این حال در صورت فقدان انقباضات و با تشخیص متخصص القاء زایمان برای حفظ سلامت مادر و جنین برتری پیدا کرده و اعمال می‌شود. شاید برای‌تان سوال شود که این روش به چه شکل است و چه عوارضی به دنبال دارد. در ادامه به طور خلاصه در این باره توضیحاتی ارائه شده است. برای رفع ابهامات می‌توانید مشاوره بارداری دریافت نمایید.

 

منبع : القای زایمان یا اینداکشن چیست ؟

نگاهی بر روند القای زایمان

از هفته ۳۹ بارداری شما گذشته است ولی انقباضات زایمان هنوز شروع نشده بنابراین ممکن است پزشک یا ماما دستور القاء زایمان را بدهد.

تاخیر افتادن در فرایند زایمان خطراتی را برای مادر و جنین و نوزاد دارد. القازایمان روشی رایج در این شرایط به حساب می‌آید. به القازایمان در علم پزشکی “اینداکشن” نیز می‌گویند. القا بیشتر به دلایل پزشکی انجام می‌شود، اما ممکن است این روش انتخابی نیز باشد.

توجه داشته باشید القازایمان برای برخی مادران مناسب است و تاثیر دارد. برخی دیگر از مادران به القازایمان جواب نمی‌دهند. در شرایط عدم پاسخ به القا زایمان، ممکن است القا به روش دیگر یا سزارین انجام شود. برای آشنایی با انواع زایمان کلیک کنید.

شرایط انجام القا زایمان

در موارد ابتلا مادر باردار به بیماری‌ها دوران بارداری می‌توان از القازایمان کمک گرفت. از جمله بیماری‌ها این دوران می‌توان به دیابت بارداری، خونریزی‌ها، پره‌اکلمپسی، عفونت‌ها، کاهش مایع آمنیوتیک و مشکلات مربوط به جفت اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با زایمان طبیعی کلیک کنید.

پاره شدن کیسه آب و آغاز نشدن خود به خودی فرایند زایمان نیز ممکن است نیازمند به القازایمان داشته باشد (احتمال بروز عفونت پس از پاره شدن کیسه آب بالا می‌رود. از این رو، معاینات واژینال توسط پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت محدود می‌شود).

اگر از موعد زایمان مادر، یک الی دو هفته گذشته و هنوز زایمان صورت نگرفته باشد. طولانی شدن زایمان عوارض و خطراتی را برای مادر، جنین و نوزاد به همراه دارد.

القا زایمان در ۳۹ هفتگی با عوارض کمتری همراه است. شانس بروز عوارض ناشی از القا زایمان از هفته ۴۱ بارداری به بعد افزایش می‌یابد.

یکی دیگر از شرایط انجام القازایمان، رشد نامناسب جنین است. اگر رشد جنین متناسب با سن بارداری نباشد، یا بزرگ شدن جنین با مشکلات و بیماری‌ها همراه باشد، القازایمان انجام می‌شود.

موارد ممنوعیت القا زایمان

  • سابقه بیش از یک نوبت سزارین
  • سابقه سزارین با برش عمودی رحم
  • سابقه سایر جراحی‌های رحمی
  • بارداری چندقلویی
  • ابتلا مادر باردار به عفونت‌های تناسلی فعال
  • عدم تولد نوزاد از قسمت سر
  • قرار گرفتن جفت در دهانه رحم و ایجاد جفت سرراهی

روش‌های القا زایمان

القا زایمان به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. برای هر مادری روش خاصی برای القا وجود دارد. واکنش‌های متفاوتی از سمت مادر به روش‌ها القا زایمان دیده می‌شود.

به مادر باردار اطلاع می‌دهند که با انجام القا زایمان ممکن است نیاز به سزاین یا زایمان طبیعی به کمک دستگاه پیدا کند.

در ادامه به روش‌های مختلف القازایمان و توضیحاتی مختصر درباره هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

استریپ پرده‌ها جنینی

این روش توسط ماما یا پزشک در مطب آن‌ها انجام می‌شود.

پزشک با پوشیدن دستکش استریل، انگشت خود را از طریق واژن به دهانه رحم می‌رساند. سپس به آرامی، کیسه آمنیوتیک را از دیواره رحم جدا می‌کند.

جدا کردن کیسه آمنیوتیک از دیواره رحم در روش استریپ پرده‌ها جنینی منجر به آزاد شدن هورمون‌ می‌شود. این هورمون‌ها به انقباضات رحمی کمک می‌کنند.

تجویز هورمون

پروستاگلاندین‌ها از جمله هورمون‌هایی است که جهت القا زایمان به مادر باردار داده می‌شود. این هورمون‌ به انقباض رحم و باز شدن دهانه رحم کمک می‌کند.

توجه کنید اگر مادر باردار سابقه سزارین دارد به دلیل افزایش احتمال پارگی رحم، تجویز هورمون کاربرد ندارد.

تزریق داروها

پیتوسین همان اکسی‌توسین است که با هدف شروع انقباضات به صورت داخل عروقی تزریق می‌شود.

تزریق پیتوسین با دوز پایین آغاز گشته و تا زمان تولد نوزاد و افزایش انقباضات، دوز آن را افزایش می‌دهند.

عوارض القای زایمان

از آنجا که شدت انقباضات بعد از القازایمان افزایش می‌یابد، مادر نیازمند تزریق داروهای ضد درد جهت تسکین است. اگر ۴۸ ساعت از پاره شدن کیسه آب بگذرد ولی زایمان انجام نشود، احتمال عفونت مطرح می‌شود.

ممکن است زمان بستری شدن در بیمارستان به دنبال القازایمان طولانی شود.

پارگی رحم، جدا شدن جفت از دیواره رحم، تولد نوزاد با بیماری و مشکلات از دیگر عوارض ناشی از القازایمان هستند.

روش‌های خانگی القا زایمان

هیچ منبع علمی روش‌های خانگی القا زایمان را تایید یا رد نمی‌کند. برخی از روش‌ها خانگی القازایمان عبارتند از:

  • داشتن رابطه جنسی و تحریک نوک پستان
  • پیاده‌رویپ
  • استفاده از داروهای گیاهی (قبل از استفاده از داروها گیاهی نسبت به بی‌خطر بودن آن‌ها برای بارداری و جنین مطمئن شوید)

برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

منبع : القای زایمان یا اینداکشن چیست ؟

 

 





:: برچسب‌ها: القای زایمان یا اینداکشن چیست ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 226
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 بهمن 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: