وازکتومی یکی از روش های جلوگیریازبارداری است که شاید نسبت به بستن لوله رحم چندان رایج نباشد. شاید به خاطر دیدگاه منفی که نسبت به ناتوان شدن مردان در باروری وجود دارد، استقبال چندانی از این روش نمیشود. به هر حال وازکتومی از روشهای دائمی و موثر است که زوجین میتوانند برای پایان دوره باروری خود از آن استفاده کنند. از آنجا که این روش دائمی است پیشنهاد میشود قبل از انجام آن حتما از خدمات مشاوره بارداری استفاده نمایید.
منبع : وازکتومی قابل برگشت است
وازکتومی چیست؟
وازکتومی؛ یا عمل مجرابرداری یک عمل سرپائی در مردان است که به منظور پیشگیری از بارداری انجام میشود. این روش نیاز به بستری شدن نداشته، با بیحسی موضعی انجام شده و یک روش پیشگیری دائمی، با عوارض جانبی کم و از لحاظ هزینهبر بودن، مقرون به صرفه است. برای آشنایی با سایر روشهای جلوگیری از بارداری کلیک کنید.
وازکتومیتنها یک روش پیشگیری به حساب آمده و در جلوگیری از انتقال بیماریها مقاربتی از جمله HIV نقشی ندارد. بهتر است برای جلوگیری از انتقال بیماریها مقاربتی از کاندوم مردانه استفاده شود.
تاثیرات وازکتومی بر میزان مایع منی
تنها یک درصد از حجم مایع منی از اسپرم تشکیل شده است. اسپرم توسط بیضهها و مایع منی از پروستات و کیسهها منوی تولید میشوند. آنچه که باعث باروری تخمکها و بارداری زنان میشود همان اسپرم است، در نتیجه با انجام وازکتومیفقط امکان بارورسازی تغییر میکند و میزان و حجم مایع منی تغییری نمیکند.
آیا عملکرد جنسی افراد و ریسک سرطان پروستات با وازکتومیبالا میرود؟
همانطور که اشاره شد وازکتومی یک روش دائمی پیشگیری از بارداری است و منجر به مشکلاتی از قبیل اختلال نعوظ، کاهش میل جنسی و کاهش توانایی جنسی نمیگردد. در واقع وازکتومی تاثیری بر رفتار فرد در رابطه جنسی و اختلال در لذت جنسی ندارد و اگر مواردی گزارش شده صرفا تاثیر روحی و روانی آن است.
هیچ ارتباطی درباره تاثیر وازکتومی بر بالا بردن ریسک سرطان پروستات در مردان وجود ندارد.
وازکتومی و بارداری پس از آن
بله، درست خواندید! امکان بارداری پس از وازکتومی نیز وجود دارد. با وجود اینکه گفته شد وازکتومی روش دائمی پیشگیری از بارداری است اما همچنان تا چند ماه طول میکشد تا اسپرمها از پیش ساخته شده در مایع منی به صفر برسد. امکان بارداری حدود دو ماه پس از وازکتومی وجود دارد و باید از روشها پیشگیری دیگر استفاده کرد.
برای فهمیدن این موضوع که آیا میزان اسپرم مایع منی به صفر رسیده، معمولا هر چهار هفته پس از عمل وازکتومی، آزمایشی انجام میشود تا از نبود اسپرم اطمینان حاصل شود.
لازم به ذکر است هرچه میزان دفعات رابطه و انزال بیشتر باشد، صفر شدن اسپرم در مایع منی نیز زودتر رخ میدهد.
عوارض وازکتومی
این عمل از دسته عملهای کم عارضه است، با این وجود عوارضی چون عفونت زخم، خونریزی، التهاب، کبودی، درد بیضهها و یا ایجاد تودهها ریزی در محل بستن لولهها را میتوان نام برد.
روشها انجاموازکتومی
وازکتومیممکن است به روش جراحی و یا به روش لیزر انجام شود. پزشک در روش جراحی برای دسترسی به لولهها برشی روی بیضه ایجاد میکند، پس از آن بخشی از لوله را برداشته و انتهای آن را سوزانده و برش ایجاد شده روی بیضه را بخیه میزند.
وازکتومیبا لیزر هیچ برتری نسبت به روش جراحی ندارد. به بیان دیگر برای انجاموازکتومی به قدرت بالایی نیاز نیست و لیزر توصیه نمیشود.
بازگرداندن وازکتومی
به عمل بازگرداندن وازکتومی، وازووازوستومی نیز گفته میشود. این عمل برخلاف وازکتومی سرپائی نیست و در اتاق عمل و با بیهوشی عمومی یا در برخی موارد با بیحسی نخاعی انجام میشود.
توجه داشته باشید وازووازوستومی هرچه مدت زمان بیشتری از وازکتومی بگذرد، انجام شود با شانس موفقیت کمتری همراه است.
:: برچسبها:
وازکتومی قابل برگشت است؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0