نوشته شده توسط : ذهن نو

آروغ گرفتن نوزاد یکی از کارهای مهمی است که والدین باید انجام دهند و شاید این سوال برایشان پیش بیاید که لزوم این کار در چیست. وقتی که نوزادان شیر می‌خورند به دلیل ضعیف بودن فک هوای زیادی به معده‌شان وارد می‌شود. هوای وارد شده به معده نوزاد می‌تواند برای او ایجاد ناراحتی کرده و حتی خوابش را بر هم بریزد. نوزادان به تنهایی قادر نیستند هوای محبوس شده در شکمشان را خارج کنند و برای انجام این کار به کمک نیاز دارند. یادگیری نحوه درست گرفتن آروغ نوزاد می‌تواند به شما کمک کند تا بی قراری‌های نوزاد خود را حل کنید و جلوی دردهای شکمی او را بگیرید. علاوه بر این‌ها آروغ گرفتن نوزاد باعث می‌شود تا او بهتر و راحت‌تر شیر بخورد. 

 

منبع : آروغ گرفتن نوزاد

 

چرا باید آروغ نوزاد را گرفت؟

آروغ گرفتن نوزاد یک روش کاملا علمی برای کمک به غذا خوردن اوست. اغلب وقتی نوزادان شیر می‌خورند به دلیل ناتوانی در مکیدن، حباب‌های هوا به معده کوچک آن‌ها وارد می‌شود. این حباب‌ها روند شیر خوردن را مختل کرده و باعث ناراحتی نوزاد می‌شوند. نوزاد در این حالت گریه می‌کند و از خودش بی قراری نشان می‌دهد تا به شما بفهماند به کمک احتیاج دارد. با آروغ گرفتن نوزاد به او کمک می‌کنید تا هوای گیر کرده در معده‌اش را خالی کند و راحت شود. برای آشنایی با مراقبت های لازم در خصوص نوزاد تازه متولد شده کلیک کنید.

فواید گرفتن آروغ نوزاد

1. رفع بی قراری، درد و ناراحتی شکمی نوزاد
2. کمک به شیر خوردن بیشتر نوزاد
3. کمک به نوزاد برای پیشگیری از مشکلات گوارشی بعدی او در آینده

نوزادان در آروغ زدن با هم تفاوت دارند، برخی همیشه آروغ می زنند و روزی بیشتر از یک بار به آروغ زدن نیاز پیدا می‌کنند. برخی هم چند روز یک بار یا فقط برخی اوقات به آروغ زدن نیاز پیدا می‌کنند. با کمک گرفتن از روانشناس کودک می‌توانید اطلاعات بیشتری در زمینه برخورد با نوزاد خود به دست آورید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید. 

 

چه زمانی باید آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا بعد از شیر خوردن بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد است. اگر بین شیردهی وقفه‌ای افتاد حتما آروغ نوزاد را بگیرید و بعد دوباره به او شیر بدهید. نوزادانی که مبتلا به رفلاکس هستند باید هر 5 دقیقه پس از شیر خوردن آروغ‌شان گرفته شود.

اگر نوزاد شما علائمی همچون جمع شدن، پیچ و تاب خوردن، ناراحتی و امتناع از شیر خوردن، بیدار شدن و گریه کردن در هنگام خواب پس از شیردهی را از خود نشان داد فورا باید  آروغ او را بگیرید.

 

چطور باید آروغ نوزاد را گرفت؟

روش‌های زیادی برای آروغ گرفتن نوزاد وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. معمولا نوزادان با تمام روش‌ها راحت نیستند ولی حتما یک روش وجود دارد که نوزاد شما به کمک آن بتواند بهتر باد گلو کند. برای اطلاع نحوه صحیح شیر دادن به نوزاد کلیک کنید.

1. روش سنتی

این روش سنتی‌ترین راه برای آروغ گرفتن نوزاد است. در این روش شما می‌توانید بنشینید یا بایستید سپس نوزاد را بغل گرفته و سینه نوزاد را جلوی سینه خودتان نگه دارید. چانه نوزاد را روی شانه‌تان قرار بدهید تا به آنجا تکیه کند. زیر چانه او و روی لباس خودتان یک پارچه قرار دهید تا اگر نوزاد بالا آورد محتویات معده او لباس شما را کثیف نکند. یکی از دست‌هایتان را پشت نوزاد قرار دهید تا او را نگه دارد. با دست دیگرتان کمر نوزاد را به صورت دورانی ماساژ دهید و چند ضربه آرام به پشت او بزنید تا آروغ بزند.

2. آروغ گرفتن نوزاد | روش بالاتر از شانه

این روش برای نوزادانی مناسب است که می‌توانند سر و گردن خود را نگه دارند. در این روش ابتدا پشت به آینه بایستید، یک پارچه روی شانه خود قرار دهید تا لباستان کثیف نشود. نوزاد را طوری بگیرید که شکم او رو به روی شانه شما باشد. پشت او را بمالید تا باد گلو بزند. گاهی به آینه پشت سرتان نگاه کنید تا مطمئن شوید کودک به راحتی نفس می‌کشد و روی شانه شما خم نشده است. 

3. روش نشسته در دامن

در این روش باید نوزاد را روی پای خود بنشانید به حالتی که پشتش به شما باشد. سپس یک پارچه یا پیشبند روی یقه نوزاد و پای خود قرار دهید. یکی از دستانتان را به حالت حرف انگلیسی C  بگیرید و با انگشتان آن دست چانه نوزاد را نگه دارید و با کف دست سینه نوزاد را کنترل کنید. نوزاد را کمی به جلو خم کنید، بعد با دست دیگر پشت نوزاد را ماساژ دهید تا آروغ بزند. توجه داشته باشید که انگشتان یا دست شما روی گلوی نوزاد قرار نگیرد وگرنه نوزاد نمی‌تواند به خوبی نفس بکشد.

4. آروغ گرفتن نوزاد | روش چرخاندن

همان نکات اولیه روش قبلی را تکرار کنید. نوزاد را روی ران پایتان بنشانید، انگشتان خود را به حالت C در آورید و چانه نوزاد را بگیرید، با کف دستتان هم سینه نوزاد را کنترل کنید. حالا به جای زدن پشت نوزاد یا ماساژ دادن کمر او، به کمکی دستی که در پشت بچه قرار دارد او را آرام به شکل دورانی بچرخانید. این روش نوزاد را بسیار آرام می‌کند.

5. روش خوابیده روی شکم

نوزاد را روی شکم بخوابانید. یک پارچه روی پایتان بگذارید تا شلوارتان کثیف نشود. یک دست خود را زیر سر نوزاد بگذارید و دست دیگر را پشت نوزاد گذاشته و ماساژ دهید تا آروغ بزند. مراقب تنفس و راحتی نوزاد باشید. این را هم فراموش نکنید که نباید محکم به پشت نوزاد ضربه بزنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چرا نوزادانی که شیر خشک مصرف می‌کنند بیشتر آروغ می‌زنند؟

چون این نوزادان هوای بیشتری را وارد معده‌شان می‌کنند. برای حل این مشکل می‌توانید از شیشه شیرهای ضد نفخ و ضد رفلاکس کمک بگیرید.

تا چه زمانی باید آروغ نوزاد را گرفت؟

معمولا تا 6 ماهگی باید این کار را انجام داد. پس از آن بچه‌ها خودشان یاد می‌گیرند چطور غذا را ببلعند که هوای کمتری به معده‌شان ورود پیدا کند.

آروغ گرفتن معمولا چقدر طول می‌کشد؟

اگر نوزاد آروغ نمی‌زند تا 20 دقیقه پشتش را ماساژ دهید و سپس او را بخوابانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه صحیح آروغ گرفتن نوزاد می‌توانید از یک روانشناس کمک بگیرید.  

 

 

منبع : آروغ گرفتن نوزاد

 

 





:: برچسب‌ها: آروغ گرفتن نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 آذر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: