کاهش استرس شغلی در سازمان و محیط کار
نوشته شده توسط : ذهن نو

کاهش استرس شغلی با وجود افزایش فشارهای مالی در جامعه به موضوعی حیاتی تبدیل شده است. بسیاری از افراد ساعات کاری طولانی یا مشاغل پرفشاری را انتخاب می‌کنند تا بتوانند از پس هزینه‌های زندگی بربیایند. اما این مشاغل در ازای کسب درآمد بالاتر استرس زیادی را به روان فرد تحمیل می‌کنند و ممکن است در بلند مدت پیامدهای روانشناختی جدی را به همراه داشته باشند. از همین رو این روزها پیدا کردن راهکارهایی برای کاهش استرس شغلی در محیط کار به یکی از دغدغه‌های مهم تبدیل شده است. عدم توجه به استرس شغلی موجب فرسودگی و خستگی مزمن شده و عملکردتان را پایین می‌آورد، پس با خواندن این مقاله و دریافت مشاوره در صدد کاهش استرس شغلی خود باشید.

 

منبع : کاهش استرس شغلی در سازمان و محیط کار

اهمیت کاهش استرس شغلی در محیط کار

با افزایش هزینه‌های زندگی بسیاری از افراد ساعات طولانی کار می‌کنند و یا مشاغل پرفشاری را برمی‌گزینند که استرس‌های زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کنند. ناتوانی در مدیریت این استرس های شغلی پیامدهای منفی متعددی را به همراه دارد. دچار شدن به اختلالات اضطرابی ، درگیری با عوارض جانبی استرس نظیر تضعیف سیستم ایمنی، بروز مشکلات بین فردی با همکاران و در نهایت کاهش عملکرد از جمله این پیامدها هستند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که برای حفظ سلامت جسم و روان خود هم که شده تلاش کنید استرس های شغلی را کاهش دهید و تنش‌های روزمره را مدیریت نمایید. برای آشنایی با انواع روش های درمان استرس کلیک کنید.

7 توصیه طلایی برای کاهش استرس شغلی در محیط کار ( کاهش فشار مشاغل پر استرس)

تجربه سطحی از استرس شغلی هنگام کار کردن امری طبیعی و اتفاقا مثبت است که به ما انگیزه می‌دهد با انرژی و جدیت بیشتری اهداف خود را پیش ببریم. اما اگر این استرس با شدت زیادی تجربه شود نه تنها کمکی نمی‌کند بلکه منجربه افت عملکرد نیز می‌شود. در ادامه به چند توصیه روانشناسی کلیدی اشاره کرده‌ایم که کمک می‌کنند تا هیجانات خود را تحت کنترل درآورده و در محیط کاری آرامش بیشتری داشته باشید.

1- عوامل استرس زای شغلی را شناسایی کرده و آن ها را یادداشت نمایید  

اولین راه برای کاهش استرس شغلی در محیط کاری این است که بدانید چه چیزهایی منجر به برانگیخته شدن اضطراب در شما می‌شوند. به این منظور باید حداقل به مدت یک هفته در محیط کار، خود را زیر نظر بگیرید و موقعیت‌های استرس زا را در جایی یادداشت نمایید. هنگام نوشتن همچنین از خود بپرسید که این موقعیت چه احساساتی را در شما ایجاد کرد؟ عکس العمل‌تان نسبت به این موضوع چه بود؟ و چه راه‌هایی برای کاهش این استرس به ذهن‌تان می‌رسد؟

2- زمان هایی را برای استراحت در نظر بگیرید

بسیاری از افراد هنگامی که مشغول به کار هستند آنقدر غرق در فعالیت‌های‌شان می‌شوند که زمان را از دست می‌دهند. در این شرایط ممکن است ساعت‌ها بدون استراحت کار کنید. این موضوع تا حد زیادی شما را در برابر فرسودگی شغلی آسیب پذیر می‌کند و استرس‌ها را افزایش می‌دهد. برای پیشگیری از این مسئله باید پس از هرچند ساعت، دقایقی هرچه کوتاه هم شده به خود استراحت بدهید و بگذارید ذهن و جسمتان کمی آرام شود.

3- کار خود را به خانه نیاورید

زمان مشخصی را به کار اختصاص دهید و ساعت‌هایی که باید در خانه یا تعطیلات باشید دیگر سراغ آن نروید. به این منظور در اوقات فراغت یا هنگام استراحت پیام‌های کاری را بررسی نکنید و تلاش نمایید تا روی موضوع دیگری نظیر گوش دادن به یک موسیقی یا معاشرت با خانواده تمرکز داشته باشید. امروزه با شیوع بیماری کرونا بسیاری از افراد از طریق دورکاری و در خانه فعالیت‌های شغلی شان را انجام می‌دهند. در این شرایط نیز بسیار مهم است که ساعات کاری منظمی برای خود تعیین کنید و اکثر ساعات روز خود را پای رایانه یا گوشی همراه نگذرانید.

4- ابهامات ذهنی تان را روشن کنید

یکی از عواملی که در استرس شغلی نقش دارد، الزامات نامشخص برای کارکنان است. از همین رو اگر دقیقاً ندانید از شما چه انتظاراتی می‌رود یا اگر الزامات مربوط به نقش‌تان بدون اطلاع قبلی تغییر کنند طبیعی است که استرس زیادی را تجربه نمایید.

برای غلبه بر این مشکل باید برای رفع ابهامات ذهنی خود گام‌هایی بردارید. برای مثال داشتن یک گفتگوی موثر با رئیس یا مسئولینی که وظایف شغلی شما را تعریف می‌کنند، تاثیر بسزایی در کاهش نگرانی‌هایتان داشته باشد. اگر گفتگو به خوبی پیش برود تا حد زیادی شما را از بلاتکلیفی و سردرگمی نجات می‌دهد. همچنین تلاش برای مذاکره این پیغام را به طرف مقابل می‌رساند که برای وظایف شغلی تان اهمیت قائل هستید و می‌خواهید به طور دقیق‌تر آن‌ها را بشناسید.

5- از درگیری یا جر و بحث با همکاران اجتناب نمایید

بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر استرس شغلی در محیط کار تعارضات بین فردی با همکاران است. اگرچه بروز تعارض امری اجتناب ناپذیر است اما می‌توانید از کنار آن عبور کرده و بیش از حد خود را درگیر این ماجراها نکنید. برای مثال تا حد ممکن تلاش کنید از غیبت کردن یا شایعه پراکنی در مورد سایر همکاران‌تان بپرهیزید. همچنین بحث کردن در مورد موضوعات سیاسی و عقیدتی را به حداقل برسانید، چرا که این موضوعات بیش از همه می‌توانند تنش‎‌های بین فردی ایجاد کنند و استرس‌ها را افزایش دهند.

6- تلاش کنید در محیط راحتی برای خود فراهم کنید

گاهی اوقات ناراحتی‌های بسیار کوچک سطح تنش و اضطراب درونی را تا حد زیادی افزایش بدهد. برای مثال ساعات طولانی نشستن روی یک صندلی که پشتی راحتی ندارد یا قرار گرفتن پشت رایانه در وضعیت نامناسب با ایجاد دردهای جسمی باعث می‌شود که دائما در محیط کار نوعی احساس ناراحتی و نارضایتی داشته باشید.

این موضوع در بلند مدت سلامت جسم و روان شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که پیش از هرچیز محل کار خود را بررسی کرده و ببینید برای اینکه از نظر فیزیکی در وضعیت بهتری قرار داشته باشید چه کاری می‌توانید انجام دهید.

7- با یک دست چند هندوانه برندارید!

بسیاری از افراد برای اینکه در زمان صرفه جویی کنند و بازدهی شغلی شان را به حداکثر برسانند تلاش می‌کنند وظایف مختلف را هم زمان با هم انجام دهند. این کار شاید در کوتاه مدت به نظر جواب بدهد، اما بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که طبق ضرب المثل معروف نمی‌توان با یک دست چند هندوانه برداشت! برای مثال اگر شما بخواهید هم زمان که پای رایانه هستید با گوشی همراه نیز کار کرده و در ذهن خود یکسری محاسبات را نیز پیش ببرید؛ در نهایت دقت عمل‌تان کاهش پیدا کرده و در مقابل احتمال خطایتان افزایش می‌یابد. این مسئله در دراز مدت با ایجاد بازخوردهای منفی استرس هایتان را افزایش می‌دهد و نمی‌گذارد که به خوبی روی کارتان تمرکز داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس و اختلالات مرتبط می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چگونه می توانم بفهمم یک شغل از نظر روانی برای من مناسب است و می‌توانم از پس استرس های آن بربیایم؟

انتخاب شغل بر اساس روحیه و صفات شخصیتی یکی از اقدامات بسیار مهمی است که کمک می‌کند در محیط کار بازدهی بیشتری داشته باشید و در عین حال سلامت روان خود را نیز حفظ نمایید. برای ینکه بتوانید تشخیص دهید چه کارهایی با روحیه‌تان هماهنگ است مراجعه به روانشناس و دریافت مشاوره شغلی مفید و موثر می‌باشد.





:: برچسب‌ها: کاهش استرس شغلی در سازمان و محیط کار ,
:: بازدید از این مطلب : 443
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: