موبایل در بارداری چه ضرر و عوارضی دارد
نوشته شده توسط : ذهن نو

آیا از ضررها و عوارض استفاده از موبایل در بارداری اطلاع دارید؟ دوران بارداری یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین دوره‌ها برای مادر و فرزند و مخصوصا جنین در حال رشد است و به یک سری مراقبت‌های ویژه در این دوران نیاز دارد. همان طور که می‌دانید دستگاه‌های تلفن همراه اشعه‌هایی که حاوی انرژی و طول موج معینی هستند را از خود ساطع می‌کنند که این امواج می‌توانند افرادی را که در اطراف آن هستند تحت تاثیر قرار دهند. اختلال در رشد، مشکلات رفتاری، روحی و مغزی تنها بخشی از عوارض احتمالی استفاده از موبایل بر روی جنین هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود که مادران باردار به طور موقت استفاده خود از موبایل را در این دوره کاهش دهند. با آگاهی از عوارض موبایل در بارداری و راه‌های کاهش آسیب‌های آن می‌توانید از سلامت فرزند خود اطمینان حاصل نمایید.

 

منبع : موبایل در بارداری چه ضرر و عوارضی دارد

نیمه نخست بارداری، دوران حیاتی مراقبت از نوزاد

طبق مطالعات و تحقیقاتی که در زمینه تاثیرات اشعه تلفن همراه بر سلامت نوزاد صورت گرفته است، مشاهده شده که امکان بروز اختلالات اخلاقی، مشکلات رفتاری، بروز اشکالات مادرزادی بعد از تولد، بیش فعالی، دشواری در برقراری ارتباط با دیگران، عقب ماندگی ذهنی، کند شدن رشد نوزاد، آسیب به بافت‌های مغزی و عدم تکامل بخش‌های مختلف آن در مادرانی که هنگام بارداری به میزان زیادی (روزانه بیش از 3 بار و به مدت بیش از 15 دقیقه به طور مداوم) از تلفن همراه استفاده می‌کنند وجود دارد.

شدت و احتمال بروز این نقایص از ابتدای بارداری تا اواسط آن که جز مهم‌ترین دوره‌ها در رشد و نمو نوزاد بوده و طی این هفته‌ها جنین نسبت به خطرات آسیب پذیرتر است، بالاتر می‌باشد. بعد از این که سن بارداری از 26 هفته گذشت، احتمال آسیب شدید و بروز عوارض خطرناک در جنین کمتر از نیمه اول بارداری است اما با این حال هنوز هم جنین در حال رشد و تکامل بوده و نباید از او غافل شد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه خطرات بارداری کلیک کنید.

 

تاثیر امواج حاصل از تلفن همراه بر روی جنین

بررسی‌های انجام گرفته در زمینه آثار سو اشعه‌های حاصل از موبایل بر جنین در حال رشد در بدن مادر، یک سری از اختلالات و آسیب‌ها را مشخص نموده‌اند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

1. اختلالات رفتاری

مطالعات و گزارش‌های محققان بر روی مادران باردار نشان داده‌اند در خانم‌های بارداری که مدت استفاده از تلفن همراه در آن‌ها بالاتر از میزان متوسط و توصیه شده می‌باشد و این استفاده از موبایل به شکل مداوم و بدون وقفه انجام می‌گیرد، احتمال این که نوزاد آن‌ها بعد از تولد و در سال‌های آینده دچار مشکلات رفتاری و خلق و خوی نامتعادل شود، بالاست. میزان تاثیر امواج حاصل از تلفن‌های همراه به اندازه‌ای است که می‌تواند تا 80 درصد شانس بروز این اختلالات را در کودکانی که مادرانشان به استفاده افراطی از موبایل در دوران بارداری پرداخته‌اند، افزایش دهد.

2. تغییر در تعداد و ریتم ضربان قلب در نوزاد

محققان با انتخاب گروهی از مادران و تحت نظر گرفتن آن‌ها و نوزادانشان در سنین پیش و پس از تولد متوجه شده‌اند که در مقایسه مادران بارداری که از تلفن همراه استفاده می کرده‌اند و مادرانی که از آن دوری کرده و حداقل استفاده از موبایل را داشته‌اند، تغییراتی در تعداد ضربان قلبی جنین و شکل این ضربان‌ها ایجاد شده است که این تغییرات بازه متغیری از تعداد ضربان‌ها، ریتم آن‌ها، نظم، ترتیب، شدت، هماهنگی و فاصله ضربان‌ها از هم را شامل می‌شود.

3. موبایل در بارداری | اختلالات روحی روانی

استفاده از تلفن همراه در مادران باردار باعث می‌شود که نوزادان آن‌ها پس از تولد و در دوران کودکی و گاهی تا نوجوانی و بزرگسالی هم به انواع مختلفی از اختلالات رفتاری و مشکلات روانی ناشی از عدم شکل گیری و تکامل شخصیت دچار شوند. در صورتی که فرزندان در سنین کودکی و پیش از ورود به مدرسه هم از تلفن همراه استفاده کرده و این کار را تا دوران پس از ورود به سن مدرسه هم ادامه دهند، احتمال بروز این مشکلات بیشتر خواهد شد. همچنین این کودکان در آینده بیشتر از سایرین دچار مشکلات عاطفی شده و نمی‌توانند احساسات و هیجانات خود را به خوبی سایر کودکان کنترل کنند. از این رو ممکن است پرخاشگری، بیش فعالی، عدم توجه، حواس پرتی، عدم توانایی در کنترل عواطف و احساسات و بی قراری در آن‌ها بروز پیدا کند.

4. آسیب مغزي

استفاده مکرر از تلفن همراه، خطر آسیب رسیدن به مغز جنین را افزایش می‌دهد. شکل گیري سلول‌هاي عصبی در جنین در حال رشد از اهمیت بالایی برخوردار است. شکل گیري ناقص سلول‌هاي مغزی احتمال بروز اختلالات عصبی را در سال‌هاي آینده زندگی کودك افزایش می‌دهد. محققان اسکاندیناوي دریافته‌اند که استفاده از تلفن همراه، میزان یافته‌هاي عصبی موجود در مغز جنین را از بین می برد. بنابراین زن باردار باید استفاده از تلفن همراه را تا حد امکان کاهش دهد.

5. تاثیر منفی در چرخه خواب و بیداری جنین

با توجه به اینکه جنین شما نیاز به خواب و استراحت دارد، زنگ خوردن مداوم و گاه و بیگاه موبایل باعث می‌شود چرخه خواب و بیداری جنین به هم بخورد و استرس کودک شما افزایش یابد.

6. موبایل در بارداری | کاهش وزن نوزاد

استفاده مکرر از موبایل در دوران بارداری باعث می‌شود نوزاد شما زمان به دنیا آمدن وزن کمی داشته باشد که این کم وزنی در دوره کودکی نیز باعث بروز اختلالاتی در راه رفتن، نشستن و دیگر حرکات فرزندتان می‌شود.

7. سقط جنین

سقط جنین می‌تواند وابسته به عوامل متعددی باشد که طبق تحقیقات به عمل آمده قرار گرفتن مادر در معرض امواج رادیویی نیز در این مورد تاثیر گذار است. در واقع استفاده بیش از حد از ابزارهای الکترونیکی مانند موبایل می‌تواند خطر سقط جنین را تا حد زیادی افزایش دهد.

 

راههای کاهش عوارض موبایل در دوران بارداری

برای کاهش عوارض موبایل بر روی جنین در دوره بارداری راهکارهایی وجود دارد که به شرح زیر هستند:

_فراموش نکنید که اینترنت، كامپیوتر، موبایل، تلفن بی‌سیم و مایكروویو همگی روی جنین و سلامت آن اثر می‌گذارند و شما در جایگاه والد مسئولیت حفظ سلامت او را بر عهده دارید. اگر چه این روزها حذف تلفن همراه و بی‌سیم از زندگی كار سخت و پیچیده‌ای شده  اما برای سلامت جنین در دوران بارداری باید استفاده از موبایل به حداقل برسد. پس توصیه می‌شود که از انجام کارهای غیرضروری با موبایل بپرهیزید.

_تماس‌های خود را محدود کرده و وای‌فای خود را اغلب خاموش كنید. از اسپیكر (بلندگوی تلفن) بیشتر استفاده كنید و موبایل را به گوش‌تان نچسبانید. استفاده از هنذفری نیز در این زمینه بسیار کمک کننده است.

_به جای مکالمه، پیامک را انتخاب کنید و هنگام ارسال متن قبل از فشار دادن دکمه ارسال تلفن را تا حد ممکن دور نگه دارید.

_تا حد امکان از تلفن با سیم استفاده کنید.

_در مناطقی که دارای پوشش شبکه هستند تماس برقرار کنید زیرا تلفن اشعه بیشتری را هنگامی که اتصال سخت‌تر است منتشر می‌کند.

_زمان روشن بودن صفحه نمایش تلفن همراه را کاهش دهید.

_تلفن همراه خود را در جیب‌تان حمل نکنید زیرا ممکن است نزدیک شکم شما قرار گیرد.

_هنگام خواب تلفن همراهتان را زیر بالشت خود قرار ندهید و حتی در صورت امکان موبایل را خاموش کرده و در اتاق دیگری بگذارید.

 

موبایل در بارداری | چرا امواج موبایل بر روی جنین اثرات سو بر جای می‌گذارد؟

وقتی جنین در بدن مادر در حال رشد و تکامل است، اعضا و ارگان‌های او هنوز به طور کامل شکل نگرفته‌اند و به همین دلیل به راحتی تحت تاثیر عوامل آسیب رسان و مضر در داخل و خارج از بدن مادر قرار می‌گیرند. امواج الکترومغناطیسی حاصل از تلفن‌های همراه نیز یکی از این موارد آسیب‌زا برای نوزادان است که می‌تواند فرایند رشد و تقسیم سلولی و نمو اندام‌های مختلف نوزاد را تحت تاثیر قرار داده و رشد طبیعی بدن جنین را مختل کند.

به این ترتیب نقایصی در تکامل سیستم‌های مختلف جنین مانند اعصاب، عضلانی-اسکلتی، حرکتی، استخوانی، دفعی و بافت مغزی به وجود می‌آید و عملکرد طبیعی کودک را مختل خواهد کرد. ممکن است این اختلالات بلافاصله پس از تولد و در سال‌های اولیه زندگی نوزاد در او مشاهده نشوند اما بعد از گذشت چند سال و ورود کودک به مدرسه یا اجتماع، این نقایص خود را نشان می‌دهند که تمامی آن‌ها را می‌توان با یک پرهیز ساده و کنترل استفاده از تلفن‌های همراه در مادران به میزان قابل توجهی کاهش داد.

 

سخن پایانی

اگر باردار هستید و  تا به امروز بیش از حد از موبایل خود استفاده کرده‌اید، توصیه می‌شود که از این به بعد کمتر در معرض امواج این وسیله قرار بگیرید. البته جای نگرانی نیست و شما می‌توانید با یک مشاوره متخصص در زمینه بارداری ارتباط برقرار کنید تا شرایط خود و جنینتان تحت نظر قرار بگیرد و از تمامی مضرات و مشکلاتی که استفاده از موبایل می‌تواند برای شما و کودکتان داشته باشد مطلع شوید. در صورتی که در طول روز نیاز به استفاده از موبایل دارید، می‌توانید روش استفاده و راهکارهای مفید را از طریق مشاوره دریافت نمایید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.

پژوهشی در رابطه با تاثیر امواج رادیویی بر سلامت جنین

در بررسی که توسط مریم نظری، وحید حمایت خواه جهرمی و همکاران (1389) در رابطه با اثر امواج ساطع شده از تلفن‌های همراه بر باروری انجام شد، نشان داد که گسترش و كاربرد زياد تلفن‌هاي همراه كـه مولـد امواج الكترومغناطيس هستند، اثرات ناهنجاري‌زايي  و اختلال در فرآينـدهاي مختلف رشد و نمو جنین را به همراه دارد. این مسئله نگراني‌هاي بسياري در ارتباط با اثرات زيان بار امواج انتشار يافته از تلفـن همـراه بر سلامت انسان را ایجاد کرده است. مطالعات اپيدميولوژي اين احتمال را مطرح مي‌كند كـه بين استفاده از اين امواج بـا بيماري‌هاي خاصي چون لوسمي، سرطان مغز و بيماري‌هاي قلبي عروقي ارتباط وجود دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

منبع : موبایل در بارداری چه ضرر و عوارضی دارد

 





:: برچسب‌ها: موبایل در بارداری چه ضرر و عوارضی دارد ,
:: بازدید از این مطلب : 444
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: