دادن موز به نوزاد در زمان مناسب به رشد هر چه بهتر او کمک زیادی میکند. همانطور که میدانید موز میوهای گرمسیری است که ممکن است حتی برخی بزرگسالان نیز به آن حساسیت داشته باشند. بنابراین برای دادن آن به نوزاد با احتیاط کرد. موز را به اشکال مختلف میتوان در وعدههای کودک گنجاند. به دلیل نرمی و طعم شیرین این میوه اکثر کودکان طعم آن را میپسندند و برای خوردن کسی را به زحمت نمیاندازند. کربوهیدرات، پتاسیم، روی، منیزیم، ویتامین c و… موجود در موز میتوان از آن به عنوان یک وعده غذایی یا میان وعده نیز نام برد. اگر فرزندتان بعد از خوردن این میوه بی قراری میکند، احتمال دارد که دچار حساسیتی شده باشد. برای آشنایی با بهترین زمان برای دادن موز به کودک و سایر میوه میتوانید مشاوره کودک دریافت کنید.
منبع : دادن موز به نوزاد را از چند ماهگی شروع کنیم
دادن موز به نوزاد | از چند ماهگی به نوزاد موز بدهیم؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که برای والدین و مراقبان نوزاد پیش میآید این است که مواد غذایی غیر از شیر را از چه زمانی میتوانیم به نوزاد بدهیم؟
در جواب باید گفت: بهترین زمان برای شروع غذای کمکی 6 ماهگی است. اگرچه برخی مادران به خصوص آنهایی که نوزاد لاغری دارند از 4 ماهگی شروع به دادن غذای کمکی میکنند اما این کار ممکن است مضرات بسیاری به همراه داشته باشد. پس بهتر است برای دادن غذایی غیر از شیر به نوزاد تا همان 6 ماهگی صبر کنید. برای دادن میوه به نوزاد هم از 6 ماهگی به بعد میتوانید اقدام کنید.
اگر متوجه شدید نوزاد شما به راحتی نمیتواند موز را هضم کند بهتر است یک ماه دیگر دادن این میوه را به تعویق بیاندازید. برای آشنایی با نحوه و زمان شروع غذای کمکی برای نوزاد کلیک کنید.
فواید دادن موز به نوزاد چیست؟
موز میوهای انرژی زاست که فواید بسیار زیادی برای نوزادان دارد. علاوه بر این طعم شیرین موز برای نوزادان خوشایند است، چرا که انسانها از همان بدو تولد به طعم شیرین علاقه دارند.
موز یک میان وعده آسان و در دسترس برای مادران است و حتی در مسافرت میتوان به راحتی آن را تهیه کرد. همچنین موز به دلیل بافت نرمی که دارد به راحتی توسط نوزادان بلعیده میشود. در ادامه به برخی از فواید این ماده میپردازیم:
موز مادهای مفید برای مشکلات دفعی
موز به رفع مشکلات، سموم و عفونتهای ادراری کمک میکند. موز برای رفع اسهال و یبوست نیز مفید است. اگر نوزاد شما به دلیل ویروس مبتلا به اسهال شده، موز به سفت شدن مدفوع او کمک خواهد کرد. اگرهم نوزادتان مبتلا به یبوست است کمی موز له شده را به او بدهید، فیبرهای موجود در موز میتواند آب زیادی را وارد مدفوع کند و یبوست را از بین ببرد.
موز و فواید آن در رابطه با هضم غذا
موز منبع غنی از فیبری به نام پری بیوتیک یا همان پروبیوتیک است. این فیبر باکتریهای مفید را به روده انسان میرساند تا هضم غذا راحتتر صورت گیرد.
فیبر دیگری در موز وجود دارد به نام پکتین که با تبدیل کربوهیدراتها به قند ساده، هضم غذا را بهبود میبخشد.
موز میوه ای سیر کننده و انرژی زا
نوزادان به انرژی زیادی نیاز دارند، چرا که همواره در حال رشد کردن هستند. کربوهیدرات موجود در موز انرژی بخش است و به همین دلیل برای بچههای در حال رشد توصیه میشود. مواد مغذی درون موز نه تنها انرژی جسمانی را تامین میکنند، بلکه سوخت خوبی برا مغز نیز میباشند. پتاسیم مادهای در موز است که علاوه بر ایجاد انرژی به قدرت تمرکز نیز کمک میکند. فیبر موجود در موز خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد.
موز ماده ای مفید برای استخوان، چشم و قلب
پتاسیم موجود در موز میتواند سدیم که ماده ای خطرناک و سمی است را خنثی کند و از این راه به بهبود سلامت استخوان کمک کرده و ضربان قلب را منظم نگه دارد. علاوه بر این موز دارای کلسیم نیز میباشد که مادهای مفید و ضروری برای سلامت استخوان هاست.
ویتامین آ موجود در موز هم برای بهبود بینایی، سلامت چشم و محافظت از قرنیه چشم مفید است.
بیشتر بخوانید: نیازهای اولیه کودکان
مضرات دادن موز به نوزاد (واکنش آلرژیک)
اگر بدن نوزادتان حساسیت بالایی دارد ممکن است به مصرف موز واکنش نشان دهد. حساسیت به موز به دو دلیل اتفاق میافتد:
1.حساسیت به پروتئین موجود در موز
2. حساسیتی که از ناتوانی بدن در تجزیه آنزیمها به وجود میآید
اگر بدن نوزاد دچار حساسیت به موز شود، گلبولهای سفید بدن او به موز حمله کرد و واکنشهای آلرژیک به وجود میآورند. واکنش هایی ماند تب، التهاب، استفراغ و …
خوشبختانه فقط عده کمی از نوزادان به موز آلرژی دارند اما محض اطمینان بهتر است در دفعه اول فقط یک قاشق چای خوری موز پوره شده به نوزاد بدهید تا از عدم واکنش آلرژیک او مطمئن شوید.
روش مناسب دادن موز به نوزاد
بهترین روش دادن موز به نوزاد تهیه پوره موز است. این روش برای دادن موز به کودکان زیر یک سال مفید است اما برای کودکان بزرگتر هم میتواند جوابگو باشد. برای تهیه موز مراحل زیر را طی کنید:
1.موزی را انتخاب کنید که زرد باشد نه سبز و نه سیاه شده، مطمئن شوید که موز شیرین و نرم است و لکه سیاهی روی آن وجود ندارد.
2.موزپوست نکنده را به کمک آب و سرکه بشویید تا آلودگی های آن از بین برود.
3.اول موز را به قطعات کوچک خرد کنید سپس به کمک مخلوط کن، گوشت کوب یا پشت قاشق موز را له کنید.
4.بهتر است کمی از شیر مادر در حد چند قطره به موز له شده اضافه کنید تا نرم تر و خوشمزه تر شود.
5.اگر کودکتان بیشتر از یک سال سن دارد می توانید این ترکیبها را برای او تدارک ببینید: مخلوط موز و آواکادوی پوره شده، مخلوط موز و سیب پوره شده، مخلوط موز و هلوی پوره شده (پوره موز را می توانید تا 3 روز در یخچال نگه داری کنید).
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا مصرف موز سبب کم خونی می شود؟
خیر. متاسفانه این باور اشتباه بین مردم وجود دارد که مصرف موز در کودکان سبب کم خونی می شود اما در حقیق موز دارای آهن و مواد دیگری ایت که برا مبارزه با کم خونی به بدن کمک می کنند.
آیا مصرف موز با لکنت ارتباط دارد؟
طب سنتی عقیده دارد مصرف موز زیاد زیر یک سال می تواند سبب لکنت نوزاد شود. البته علم تجربی این عقیده را تایید نکرده.
:: برچسبها:
دادن موز به نوزاد را از چند ماهگی شروع کنیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0