نوشته شده توسط : ذهن نو

شاید فکر کنید آرام کردن نوزاد مهارتی است که بعضی مادران بالفطره آن را دارند و بعضی دیگر قادر به نگهداری از فرزندشان هم نیستند. دو عامل در این مساله نقش اساسی دارد، تجارب پیشین مادر و خصوصیات منحصر به فرد نوزاد که از زمان تولد با او همراه هستند. وقتی که مادر تجربه کافی ندارد و نوزاد دائم گریه می‌کند، بی‌قرار است، خواب منظمی ندارد و…. مادری کردن به چالشی بزرگ تبدیل خواهد شد. در این زمان خستگی و تغییرات هورمونی خانم به بدتر شدن شرایط دامن می‌زند. برای تغییر این شرایط تنها کافی است به مواردی که در ادامه اشاره کرده‌ایم توجه کنید و در صورت حل نشدن موضوع مشاوره کودک دریافت کنید.

 

منبع : آرام کردن نوزاد با چند روش ساده

چند توصیه طلایی برای آرامش دادن و آرام کردن نوزاد

بسیاری از خانم‌هایی که تازه مادر شده‌اند نمی‌دانند چطور نوزادشان را آرام کنند. اما این چالش ممکن است با فرزندان دوم و سوم هم پیش بیاید، چرا که هر کودک خلقیات و خصوصیات منحصر به فرد خودش را دارد و باید متوجه تفاوت‌های فرزندان‌تان باشید. در ادامه 8 نکته‌ای که باید مد نظر قرار بدید را آورده‌ایم. برای آشنایی با روش‌های مراقبت از نوزاد تازه متولد شده کلیک کنید.

1- شدت و طول مدت گریه نوزاد را زیر نظر بگیرید

اولین سوالی که هر مادری هنگام گریه و ناآرامی نوزاد به ذهنش می‌رسد این است که آیا وضعیت کودک من طبیعی است؟ آیا ممکن است درد یا مشکل خاصی در فرزندم وجود داشته باشد؟ پاسخی که به این سوال می‌دهید مسلما در روشی که برای آرام کردن نوزاد انتخاب می‌کنید بسیار تاثیرگذار است. از همین رو باید بدانید گریه کردن خیلی اوقات برای نوزادان طبیعی است. اکثر نوزادان به طور میانگین در کل روز چیزی در حدود 1 تا 4 ساعت گریه می‌کنند.

در حقیقت آن‌ها از این طریق شما را از نیازهای ابتدایی خود نظیر گرسنگی باخبر می‌کنند. در نتیجه همیشه نیاز به اقدامی جدی وجود ندارد. زمانی گریه و ناآرامی نوزاد نگران کننده می‌شود که کودک برای ساعات طولانی با شدت زیاد گریه کند و با کمک روش‌های توصیه شده هم آرام نشود.

2- نوزاد را در محیطی آرام و عاری از تنش قرار دهید

شاید فکر کنید نوزادان متوجه تنش‌های موجود در محیط نمی‌شوند. اما جالب است بدانید که بچه‌ها از همان ابتدای تولد استرس‌های محیطی را درک کرده و از آن‌ها تاثیر می‌پذیرند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که نوزادتان را در محیطی آرام قرار دهید و تا حد امکان تنش‌های پیرامونی را کاهش دهید. بحث کردن با صدای بلند، دعوا و درگیری در محیط خانه از جمله عواملی هستند که نوزادتان را بی قرار می‌کنند و آرامش را از او می‌گیرد.

3- با صدای آرام برای نوزاد آواز بخوانید

صدای مادر برای نوزادان آرامش بخش است. چرا که حس شنوایی کودکان از همان دوران جنینی شکل می‌گیرد و آن‌ها در طول بارداری به صدای مادر عادت می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که نوزادان پس از تولد بیش از هرکس به صدای مادر خود واکنش نشان دهند. از همین رو در بسیاری از موارد کافی است تنها با صدای آرام آواز یا لالایی برای نوزاد زمزمه کنید. اگر لحن آرامی داشته باشد و محیط پیرامونی نیز مناسب باشد متوجه می‌شوید که فرزندتان با زمزمه‌های شما به مرور آرام شده و بی‌قراری‌هایش کم می‌شوند. اگر باز هم نتوانستید اورا آرام کنید یا بخوابانید مقاله خواباندن نوزاد را مطالعه نمایید.

4- سعی کنید پیش از هرچیز آرامش خودتان را حفظ کنید

شرایط روحی و روانی نوزاد ارتباط بسیار تنگاتنگی با وضعیت روانی مادر دارد. اگر شما درگیر فشار و استرس‌های زیادی باشید، این موضوع به فرزندتان نیز منتقل می‌شود. علت این موضوع افزایش ترشح هورمون کورتیزول است که می‌تواند از طریق شیر به کودک نیز منتقل شود. از همین رو برای اینکه نوزاد آرامی داشته باشید باید پیش از هر چیز روی آرامش خودتان تمرکز کنید. اگر بعد از زایمان با تغییرات خلقی مواجه شده‌اید و اضطراب زیادی پیدا کرده‌اید هرچه سریع‌تر از یک روانشناس برای کنترل شرایط کمک بگیرید.

5- کودک را در آغوش بگیرید

یکی از تفکرات غلط این است که  در دوران نوزادی نباید خیلی کودک را بغل کرد؛ چرا که آن‌ها به این کار عادت می‌کنند. این در حالی است که کودکان در سنین نوزادی بیش از هرچیز بر حس لامسه متکی هستند. در آغوش کشیده شدن از جانب والدین به خصوص مادر از جمله منابع بسیار مهم کسب آرامش برای نوزادان است و محرومیت از آن با آسیب‌های هیجانی جدی همراه است. برای اشنایی با فواید بوسیدن نوزاد کلیک کنید.

6- نوزاد را قنداق کنید

شاید فکر کنید که در عصر امروز دیگر کسی برای آرام کردن فرزند خود به سراغ قنداق کردن نمی‌رود. اما جالب است بدانید که همچنان در سراسر دنیا این روش کاربرد دارد و به عنوان یک راهکار موثر برای آرامش بخشیدن به نوزادان شناخته می‌شود. زیرا قنداق کردن به نوعی شرایط رحم را برای کودک تداعی می‌کند و باعث می‌شود که او ناسازگاری کمتری نسبت به محیط از خود نشان دهد.

بیشتر بخوانید: ماساژ نوزاد

7- علت گریه کودک را به درستی بررسی کنید

همانطور که گفته شد گریه نوزاد ابزاری است که کودک به وسیله آن نیازها و خواسته‌های خود را با دنیای بیرون در میان می‌گذارد. از همین رو اگر می‌بینید فرزندتان آرام نمی‌گیرد باید شرایط او را به دقت بررسی کنید. اطمینان یافتن از سیر بودن کودک، خشک بودن پوشک و زیر نظر گرفتن وضعیت اجابت مزاج از جمله اقدامات اولیه ایست که باید انجام دهید. برخی از مادران همین که می‌بینند فرزندشان گریه می‌کند، بلافاصله شروع به شیر دادن به او می‌کنند این در حالی است که اگر نوزاد سیر باشد شیر دادن اضافی موجب دل درد شده و ناراحتی‌های او را دو چندان می‌کند.

8- به متخصص کودک مراجعه نمایید

اگر شدت و مدت گریه‌های فرزندتان غیر عادی است و علائمی از حضور درد را در نوزاد مشاهده می‌کنید باید هرچه زودتر به یک متخصص اطفال مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع بیماری‌ها در دوران نوزادی اهمیت بسزایی دارد. گاهی اوقات مشکلات ساده‌ای نظیر تب یا عفونت می‌توانند پیامدهای جدی و خطرناکی را برای کودک به همراه بیاورند.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا افسردگی پس از زایمان می تواند باعث بی قراری و نا آرامی در نوزاد شود؟

بله شرایط روحی مادر تاثیر بسزایی در آرامش نوزاد دارد. افسردگی پس از زایمان با محروم کردن نوزاد از یک رابطه ایمن با مادر منجر به علائمی نظیر بیقراری و ناآرامی می‌شود. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که مادران به وضعیت سلامت روان خود اهمیت داده و به موقع از یک روانشناس کمک بگیرند.

 

 

منبع : آرام کردن نوزاد با چند روش ساده

 

 





:: برچسب‌ها: آرام کردن نوزاد با چند روش ساده ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 15 مرداد 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: