پوشش والدین در حضور فرزندان
نوشته شده توسط : ذهن نو

پوشش والدین در حضور فرزندان چگونه باید باشد؟ خانواده به عنوان اولین نهادی که فرزندان در آن رشد پیدا می‌کنند و مهارت‌های زندگی را می‌آموزند، نقش بسیار مهمی در شکل گیری شخصیت آن‌ها دارد. آنچه که فرزند می‌بیند و می‌شنود، اثرات مستقیمی بر روی ذهنیت او دارد و در آینده به صورت باورهای بنیادین خود را نشان می‌دهند. میزان پوشش والدین از جمله مسائل بسیار مهمی است که در شکل گیری اخلاق جنسی و عرفی فرزندان اهمیت بسزایی دارد. کودکان با توجه به پوشش والدین، به مفهوم حریم خصوصی، دوری و نزدیکی آدم‌ها پی می‌برند. با آگاهی از پوشش صحیح والدین در حضور فرزندان و کمک گرفتن از یک فرد متخصص، می‌توانید فرزند خود را در زمینه جنسی به درستی تربیت نمایید. برای اطلاع در زمینه مشاوره کودک کلیک ککنید. 

 منبع : پوشش والدین در حضور فرزندان

تقلید کودکان از پوشش والدین

کودکان به طور بالقوه می‌بینند، به حافظه می‌سپارند و نمایش می‌دهند. این ویژگی‌ها در همه کودکان حتی فرزندان 2 تا 3ساله نیز کاملا مشهود است. آن‌ها با توجه به اینکه چه نوع پوششی را از پدر و مادر خود دیده‌اند، آن را بخاطر می‌سپارند و به سمت آن سوق می‌یابند. افراط و تفریط در پوشش والدین اثرات مخربی را بر جای خواهد گذاشت. پسران بیشتر به تقلید از پدر و دختران بیشتر به تقلید از مادر گرایش دارند، به همین دلیل والدین باید در حفظ خط قرمزهای شخصی کوشا باشند و از برهنگی کامل در مقابل فرزندان خود جدا اجتناب کنند. در ادامه افراط و تفریط ر پوشش والدین را توضیح می دهیم:

1. پوشش والدین در حضور فرزندان | افراط در پوشش والدین

اگر والدین سبک‌های تربیتی سخت گیرانه و افراطی را در پیش بگیرند، موجب ایجاد سوال‌های زیادی در ذهن فرزندان خود می‌شوند. این قضیه به ویژه در رابطه با نوع پوشش اهمیت بیشتری می‌یابد. اگر سبک پوشش والدین به صورت افراطی باشد، کنجکاوی‌های فرزندان بیشتر خواهد شد و سوالات پی در پی در ذهن آن‌ها نقش خواهد بست. برخی کودکان از پرسیدن سوالات خود خجالت می‌کشند، در حالی که برخی دیگر به راحتی سوال می‌پرسند و از والدین انتظار پاسخ دارند. حال ارائه پاسخ مستقیم درباره تفاوت‌های جنسیتی و ویژگی‌های خاص زن یا مرد بودن، چالشی را برای والدین ایجاد می‌کند که نه می‌توانند توضیح کاملا شفافی بدهند و نه می‌توانند از پاسخ دادن طفره بروند.

2. افراط در آزادی پوشش والدین

به همان میزان که افراط در پوشش والدین می‌تواند به یک چالش مهم تبدیل شود، تفریط در پوشش نیز می‌تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد. در خانواده‌هایی که آزادی پوشش به شکل مفرط دیده می‌شود و حد و مرزها رعایت نگردند، حریم شخصی معنا پیدا نمی‌کند و برای فرزندان این ذهنیت به وجود می‌آید که آن‌ها در مقابل هم جنس و غیر هم جنس خود آزادی کامل دارند و نیازی به این نیست که خود را بپوشانند. قطعا پیامدهای مخرب این سبک فرزند پروری در آینده کودک نتایج تلخی بر برجای خواهد گذاشت و پیامدهای غیر اخلاقی آن متوجه فرزند، خانواده و اجتماع خواهد شد.

 

از چه زمانی والدین باید به پوشش خود در حضور فرزندان توجه داشته باشند؟

کودکان بسته به ضریب هوشی‌شان در سنین یکسان، آگاهی‌های متفاوتی دارند و در سطح‌های متفاوتی قرار می‌گیرند، به همین دلیل نمی‌توان گفت دقیقا از چه زمانی متوجه مسائل جنسی و تفاوت‌های جنسیتی می‌شوند. به طور معمول والد هم جنس بهتر است از سن 3 تا 4 سالگی و والد غیر هم جنس از سن 5 تا 6 سالگی به نوع پوشش خود در حضور فرزندان دقت داشته باشند. اینکه فرزندان در رابطه با پوشش باز یا بسته والدین سوال کنند یا در مورد تفاوت‌های فیزیکی بدن پدر و مادر کنجکاوی داشته باشند، زنگ هشداری است که پدر و مادر را متوجه این نکته می‌سازد که در حضور فرزندان خود، رعایت پوشش داشته باشند.

 

نکات مهم پوشش والدین در تربیت اخلاق جنسی فرزندان

1. پدر و مادر با رعایت پوشش خود و تعویض لباس در اتاق مجزا به فرزندان خود می‌آموزند که باید حریم شخصی داشته باشند و به دیگران اجازه ندهند برجستگی‌های بدن آن‌ها و قسمت‌های کاملا شخصی بدنشان را ببینند.

2. افراط و تفریط در پوشش والدین موجب کنجکاوی‌های ذهنی کودک شده و او را به سمت آگاهی یافتن از مسائل جنسیتی سوق می‌دهد. به ویژه وقتی کودک توانایی تمیز دادن جنس خود را از غیر هم جنس داشته باشد.

3. به همان نسبت که محرک‌های محیطی همچون فیلم‌های ماهواره و فضای مجازی می‌تواند در بلوغ جنسی فرزندان تاثیر داشته باشد و بلوغ آن‌ها را جلو بیاندازد، پوشش باز و عریان پدر و مادر هم به همین میزان مخرب خواهد بود و سبب بلوغ جنسی زود رس فرزندان خواهد شد.

بیشتر بخوانید : تربیت جنسی کودک | اهمیت و اصول تربیت جنسی کودکان

 

پوشش والدین در حضور فرزندان | والدین چگونه باید رفتار کنند؟

پوشیدن لباس‌های تنگ، سبب کنجکاوی جنسی فرزندان می‌شود و ممکن است سوالاتی بپرسند که اقتضای سن آن‌ها را ندارد. حفظ پوشش ظاهر و رعایت حریم شخصی از اولین آموزه‌هایی است که توسط والدین باید مورد توجه قرار بگیرد. وقتی فرزندان، رفتار و رعایت پوشش والدین خود را به صورت عملی مشاهده نمایند، دچار سردرگمی نخواهند شد و در می‌یابند که در مقابل دیگران، حد و مرزها را رعایت کنند و به کسی اجازه ورود به حریم شخصی خود را ندهند.

خواندن کتاب‌های قصه که جنبه آموزشی دارد به خصوص از ابتدای وقتی که کودک در مورد تفاوت‌های فیزیکی بدن بزرگترها سوال می‌کند، حائز اهمیت است. در این صورت کنجکاوی کودک برطرف می‌شود و یاد می‌گیرد که چطور به واسطه پوشش مناسب، اندام‌های شخصی خود را بپوشاند.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

پوشش کاملا افراط گونه والدین چه تاثیری بر سبک فرزند پروری آن‌ها دارد؟

منع زیاد باعث کنجکاوی بیشتر فرزندان می‌شود. اگر چه ممکن است بدن خود را بپوشانند اما سوالات جنسی آن‌ها همچنان در ذهنشان نقش می‌بندد و در صورتی که فضای خانه را برای پرسیدن سوالات خود مناسب نبینند، از دیگرانی کمک می‌گیرند که ممکن است سبب گمراهی آنان شود.

آیا پوشش باز و عریان والدین سبب کاهش سوالات جنسی کودکان خواهد شد؟

خیر. بچه‌ها از سن 3 تا 4 سالگی معمولا با بدن خود و تفاوت‌های فیزیکی با خواهر، برادر یا دوستان خود آشنا می‌شوند. پوشش باز یا بسته مانع از سوالات جنسی کودک نمی‌شود؛ آن‌ها به اقتضای سن خود سوال می‌پرسند و نیاز به پاسخگویی دارند.

 

 

 منبع : پوشش والدین در حضور فرزندان

 

 





:: برچسب‌ها: پوشش والدین در حضور فرزندان ,
:: بازدید از این مطلب : 435
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 19 تير 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: